Провайдери занепокоєні зменшенням кількості іноземних каналів

Провайдери занепокоєні зменшенням кількості іноземних каналів

5 Жовтня 2022
1398
5 Жовтня 2022
12:16

Провайдери занепокоєні зменшенням кількості іноземних каналів

1398
Нацрада запевняє, що кількість іноземних програм для ретрансляції збільшиться.
Провайдери занепокоєні зменшенням кількості іноземних каналів
Провайдери занепокоєні зменшенням кількості іноземних каналів

Провайдери висловили занепокоєння зменшенням кількості іноземних каналів, які можна транслювати у їхніх пакетах. Про це йшлося під час засідання громадської ради при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, членами якої є представники профільних організацій провайдерів.

Вони вважають, що зменшення каналів відіб’ється на привабливості їх послуг і кількості їх абонентів та споживачів.

Відповідно до Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, до 1 серпня дистриб’ютори іноземних телепрограм мали оновити документи, на основі яких Національна рада раніше ухвалювала рішення про їх адаптацію. На основі поданих заяв регулятор з 15 вересня вніс до Переліку 67 каналів. До того на території України дозволеними для ретрансляції були 185 каналів.

Для Нацради, як запевнив член регулятора Максим Онопрієнко, розвиток ринку є важливим. Тому «регулятор зі свого боку робить усе максимально оперативно для того, щоб швидко опрацювати документи щодо іноземних телеканалів і провести їхні моніторинги». Нині до Національної ради подані заяви щодо 115 телеканалів, 67 уже опрацьовані і внесені до Переліку. На наступному засіданні регулятор розгляне ще кілька з них, а відтак кількість іноземних програм для ретрансляції збільшиться. 

Нагадаємо, 29 вересня Нацрада доповнила «Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій», що ретранслюються ще 18 мовниками. Провайдери можуть включати у свої пакети Funbox UHD, Ducktv, FlixSnip, Travelxp (HD), Kinokazka, EL Primer Canal Automovilistico, Food Network (EMEA) (HD), Travel Channel (EMEA) (HD), Discovery Channel (Europe) (HD), ID Investigation Discovery CAAC, Discovery Channel (EMEA) (HD) (логотип Discovery Science), Animal Planet HD (EMEA), TLC CAAC, UA MUSIC, Timeless Dizi Channel, «Соль ТВ», «Чемодан ТВ», Continent-E.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду