Співвласник «Playboy Україна» оголосив, що видання закриється з 2023 року

Співвласник «Playboy Україна» оголосив, що видання закриється з 2023 року

9 Вересня 2022
1644
9 Вересня 2022
14:18

Співвласник «Playboy Україна» оголосив, що видання закриється з 2023 року

1644
Олександр Шевченко вважає, що причина припинення ліцензії — у спеціальному випуску про війну в Україні.
Співвласник «Playboy Україна» оголосив, що видання закриється з 2023 року
Співвласник «Playboy Україна» оголосив, що видання закриється з 2023 року

Олександр Шевченко, співвласник «Playboy Україна», підтвердив у розмові з «Детектором медіа», що журнал перестане виходити з 1 січня 2023 року. Він також додав, що причини припинення дії ліцензії з боку правовласника, PLBY Group, йому невідомі, і він не знає, хто саме ухвалив таке рішення. Шевченко уточнив, що його  про це повідомив «куратор по Східній Європі декілька днів тому» листом (але наш співрозмовник не назвав ім’я та посаду цієї особи).

Він також припускає, що рішення про припинення дії ліцензії могло бути пов’язане з випуском спеціального числа журналу, присвяченого повномасштабній війні в Україні. Число вийшло у квітні, і ще тоді Шевченко заявляв, що тема спеціального випуску не була узгоджена з головним офісом компанії. Він казав, що українські видавці побоювалися, що дію ліцензії можуть припинити. Але, як заявив тоді Шевченко, центральний офіс навіть подякував видавцям українського Playboy і пообіцяв поширювати наклад в інших країнах.

Чому тепер PLBY Group міг змінити позицію, Шевченко не знає: «Взагалі-то візуальний контент завжди узгоджується з центральним офісом, а цей спецвипуск — однозначно не формат. Ніяких інших причин закривати нас не було. Головне — фінансові зобов’язання виконані на 100%. Я не знаю, хто конкретно приймав це рішення, але єдине, що може пояснити його, це неформатний випуск».

У найближчих планах «Playboy Україна» — відкриття виставки «Women stay strong», присвяченої українським жінкам, що постраждали від війни. Виставка, додав Шевченко, була запланована ще до новини про втрату ліцензії. Він також сказав, що видавці «ще не обговорювали подальші плани редакції». Влад Іваненко, головний редактор та видавець журналу, відмовився від коментарів, запропонувавши чекати на офіційний пресреліз. «Детектор медіа» також звернувся по коментар до PLBY Group і чекає на відповідь.

Раніше, 8 вересня, Олександр Шевченко оприлюднив у своєму фейсбук-акаунті інформацію про припинення виходу журналу з 2023 року та нагадав, що в Росії журнал продовжує існувати.

«З 1.01.2023 Playboy Україна припинить своє існування. Рішення центрального офісу. Причини ніхто не пояснив. Говорити погано про партнерів не в моїх правилах. З РФ Playboy не пішов. З України пішов. Усі фінзобов'язання з нашого боку виконані на 100%. Є непереборне бажання придбати всю компанію Playboy та звільнити все правління. Бракує $20 мільйонів. Ніхто не хоче?» — йдеться в його повідомленні.

Шевченко також нагадав, що «Playboy Україна» після початку повномасштабного вторгнення росіян долучився до волонтерської діяльності.

Нагадаємо, у квітні 2022 року видання випустило спеціальне число про розв'язану Росією війну в Україні. Його можна було придбати онлайн, самостійно визначивши вартість. Редакція пропонувала заплатити за номер від 10 до 200 євро. Ці кошти мали піти на гуманітарну допомогу, забезпечення лікарень та купівлю автомобілів швидкої допомоги.

Перший випуск «Playboy Україна» вийшов у 2005 році. У 2020-му співвласниками видання стали програміст Макс Фрай та бізнесмен Олександр Шевченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду