Медіагрупи, Нацрада, суспільне і Ткаченко просять закрити небо над Україною

Медіагрупи, Нацрада, суспільне і Ткаченко просять закрити небо над Україною

4 Березня 2022
1208
4 Березня 2022
19:30

Медіагрупи, Нацрада, суспільне і Ткаченко просять закрити небо над Україною

1208
«Розуміючи всю небезпеку ситуації, до якої призвела війна в Україні, особливо з точки зору ядерної небезпеки, просимо усі світові ЗМІ почути нас», - йдеться у зверненні.
Медіагрупи, Нацрада, суспільне і Ткаченко просять закрити небо над Україною
Медіагрупи, Нацрада, суспільне і Ткаченко просять закрити небо над Україною

Українська медіаспільнота звертається до світових ЗМІ збільшити свій інформаційний вплив на політиків, щоб закрити небо над Україною.

«Ваші негайні дії зможуть врятувати світ», - йдеться у зверненні, яке підписали найбільші медіагрупи, регулятор, міністр культури та суспільний мовник.

Нижче наводимо звернення повністю:

«Відкрите звернення українських медіа до світових ЗМІ та асоціацій телерадіомовників!

24 лютого Росія оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення. По всій території України відбуваються нищівні напади, гинуть невинні жінки та діти. Російські танки не шкодують нікого: стріляють по житлових будинках, бронетехніка атакує цивільні установи, школи, дитячі садочки і пологові будинки. Від прицільних обстрілів “градів” та мінометів уже загинули сотні жителів, сотні тисяч вимушені ховатися в підвалах і укриттях, а мільйони покидають свої домівки та виїжджають за кордон. Кількість біженців може стати надзвичайною, що у свою чергу призведе до економічних, соціальних та політичних проблем в Європі та світі. Ракетно-бомбові удари Російської Федерації підривають телевежі у містах України, аби зупинити українське телемовлення. 

Тепер агресор зазіхнувся на безпеку всього світу. Російська армія захопила Чорнобильську АЕС, повторно наражаючи на страшну трагедію всю Європу. Вчора Російські війська обстріляли Запорізьку АЕС, найбільшу атомну електростанцію у Європі. Наразі в Україні діє 4 АЕС з 15 ядерними блоками, які також опиняються під загрозою вибуху. 

Обстріл атомної станції – це вандальське ставлення до людства загалом і кожного мешканця Землі окремо. Зараз саме час прокинутися західній демократичній громадськості й зрозуміти, що людство на порозі смерті. Світ має чітко розуміти, що не існує локальної ядерної катастрофи, в одній країні. Загине все довкола! 

Розуміючи всю небезпеку ситуації, до якої призвела війна в Україні, особливо з точки зору ядерної небезпеки, просимо усі світові ЗМІ почути нас. Закликаємо вас збільшити свій інформаційний вплив на політиків, щоб закрити небо над Україною. Ваші негайні дії зможуть врятувати світ.

 Безлюдна Ганна, керівниця Inter Media Group

Олександр Богуцький, Генеральний директор Starlight Media, керівник дивізіону Новини 

Євгеній Бондаренко, директор "Медіа Групи Україна" 

Ярослав Пахольчук, СЕО 1+1 media 

Ольга Герасим‘юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики

Микола Чернотицький, голова правління АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”».

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час екстреної наради заявив, що Альянс не буде закривати небо над Україною. 24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами, РСЗВ, авіацією об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 4 березня агресор обстріляв Запорізьку АЕС, на об'єкті виникла пожежа, яка пізніше була локалізована.

 

Ілюстрація: «Медіа Група Україна» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду