Нацрада оштрафувала «Гуцульське радіо», а житомирський провайдер отримав попередження

Нацрада оштрафувала «Гуцульське радіо», а житомирський провайдер отримав попередження

10 Лютого 2022
1251
10 Лютого 2022
14:02

Нацрада оштрафувала «Гуцульське радіо», а житомирський провайдер отримав попередження

1251
Радіостанція не усунула попередні порушення, а провайдер транслював не адаптовані канали та не повний обсяг каналів, які входять до універсальної програмної послуги.
Нацрада оштрафувала «Гуцульське радіо», а житомирський провайдер отримав попередження
Нацрада оштрафувала «Гуцульське радіо», а житомирський провайдер отримав попередження

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала санкцію штрафу до ТОВ «Парбат» (позивні «Гуцульське радіо»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 10 лютого.

Перевірка Нацради зафіксувала неусунення компанією порушень в установлений термін після оголошення їй попередження.

Нагадаємо, 15 липня 2021 року Нацрада винесла «Гуцульському радіо» (юридична особа ТОВ «Парбат») попередження через недотримання власної програмної концепції мовлення та зменшення частки програм місцевої тематики.

2 серпня 2021 року Нацрада промоніторила «Гуцульське радіо» і з’ясувала, що мовник зменшив обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач. Вони становили всього 6 год 02 хв/добу, хоча відповідно до ліцензії їх має бути не менше як 12 год 36 хв/добу. Порушення стосувалися і формату мовлення та ліцензійних умов – з інформаційно-музичного формат змінився на музично-інформаційний. Тому 30 вересня минулого року й була призначена позапланова перевірка.

Порушення у своїй програмній концепції компанія пояснювала технічними збоєм, який, можливо, трапився при заміні апаратури і програмного забезпечення. Однак під час перевіки ефіру радіостанції регулятор не виявив жодних ознак того, що робота радіостанції 2 серпня 2021 року відбувалася в нештатному режимі з технічними чи змістовими збоями. Окрім того, перевіркою так і не виявилено в ефірі цієї компанії інформаційних передач місцевої тематики, зокрема про події у Верховині чи Івано-Франківській області. Хоча в загальному обсязі власного мовлення компанії їх наявність має становити не менше ніж 15%.

Тому Нацрада наклала на ТОВ «Парбат» штраф у розмірі – 1 252,90 грн.

Також на цьому ж засіданні Нацрада розглянула матеріали позапланової виїзної перевірки провайдера програмної послуги ФОП Тудачкова Олександра Юрійовича, с. Клітчин Житомирської обл., і за їх результатами оголосила провайдеру попередження.

Регулятор зафіксував не повний обсяг трансляції програм універсальної послуги (відсутні канали: «UA: Крим», «Рада» та «Союз ТВ»), виявив два іноземні канали, які не входять до списку адаптованих («Наше новое кино» і «Кинохит»), а також зафіксував порушення концепція добору програм для ретрансляції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду