Варениця: Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%

Варениця: Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%

16 Вересня 2021
1190
16 Вересня 2021
08:17

Варениця: Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%

1190
При цьому диджитал стає самостійним напрямком у спонсорстві.
Варениця: Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%
Варениця: Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%

Доходи від інтернет-реклами у бюджеті «1+1 media» складають набагато менше 10%. Про це в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів комерційний директор медіагрупи Валерій Варениця.

«Якби вони дійшли до 10%, я би їх носив на руках. Складно говорити про величезні прориви в диджиталі: коли є два міжнародних гіганти – YouTube і Facebook – і YouTube забирає собі до 50% рекламних доходів правовласників, то виходить, що ринок реклами є, але ми як українська компанія отримуємо з нього мало, працюючи в обмеженому сегменті. І тому нам цікаві в першу чергу проєкти з нашою інтеграцією, де ми можемо зібрати гроші напряму.

Для нас навіть немає сенсу прем'єрно викладати на YouTube наш контент: раніше ми робили це з затримкою в тиждень від телепоказу, зараз викладаємо через три дні. Через це я називаю диджитал тупиковою гілкою розвитку медіабізнесу: там складно будувати бізнес, якщо ти не Google чи Facebook», – зазначив комерційний директор «1+1 media».

За його словами, зараз жоден великий телевізійний проєкт медіагрупи не проходить без диджитального пакету. При цьому диджитал стає самостійним напрямком у спонсорстві.

«Раніше ми могли видаляти з телевізійної версії спонсорські прояви перед викладанням продукту на диджитальні ресурси. Спочатку ці рекламодавці почали звертатися з пропозицією: "Не вирізайте, ми доплатимо за вартістю тисячі контактів, як продається диджитал".

Потім, розуміючи обсяг диджитал-інвентарю і трафіку, інші рекламодавці почали запитувати: "Чи можемо ми купити тільки диджитальне спонсорство, щоби забрендуватися?" А потім почали звертатися такі рекламодавці як "Нова пошта", яка в "Танцях із зірками", крім телевізійного спонсорства, робить ще й диджитальне, причому воно взагалі не пов'язане з телевізійним — там навіть різні ведучі.

Тобто диджитал у нас потроху стає самостійним напрямком у спонсорстві. Тому ми й об'єднали під одним дахом служби, які відповідають за продаж телевізійного і диджитал-спонсорства: щоби між ними не виникало конфлікту інтересів (наприклад, щоби не виникали ситуації, коли на телебаченні продали спонсорський пакет одному клієнту, а в диджиталі цього проєкту – його конкуренту, – ДМ.)», – розповів Валерій Варениця.

Нагадаємо, 9 вересня медіагрупа «1+1 media» провела церемонію нагородження щорічної премії Pluses Partners Awards 2021, під час якої відзначила своїх найкращих рекламодавців. 

Фото: пресслужба медіагрупи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду