Репер Серьога позивається до «1+1» і вимагає компенсацію у 20 млн грн

Репер Серьога позивається до «1+1» і вимагає компенсацію у 20 млн грн

24 Лютого 2021
20156
24 Лютого 2021
13:46

Репер Серьога позивається до «1+1» і вимагає компенсацію у 20 млн грн

20156
Предметом позову є низка сюжетів у новинах ТСН та ЖВЛ каналу «1+1» за 2020 рік, де йде мова про дітей співака та його конфлікту з їх матір’ю.
Репер Серьога позивається до «1+1» і вимагає компенсацію у 20 млн грн
Репер Серьога позивається до «1+1» і вимагає компенсацію у 20 млн грн

Співак Сергій Пархоменко (репер Seryoga) подав позов до Солом'янського району міста Києва щодо каналу «1+1». Сума позову – 20 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба співака.

«В Україні немає інституту захисту репутації, це загальновідомо. Однак все буває в перший раз. Я вірю в справедливість, вірю в те, що сила в правді. Я попереджав вас рік тому, коли ви вирішили хайпануть на мені і моїх дітей: руки геть від моєї родини! Однак заради рейтингів і цифр ви готові на все, навіть руйнувати дитячі долі. Ви прекрасно знали, на що йшли, публікуючи свідомо недостовірну інформацію про мене і моєї сім'ї», – написав співак на своїй сторінці у «Фейсбуці». Також він додав, що якщо виграє суд і отримає від каналу 20 мільйонів, то не візьме їх собі, а розподілить між дитячими будинками України.

Як уточнили «Детектор медіа» у пресслужбі Сергія Пархоменка, предметом позову є низка сюжетів у новинах ТСН та ЖВЛ каналу «1+1» за 2020 рік, де йде мова про дітей Сергія та його конфлікту з їх матір’ю, «яка ніколи офіційно не була дружиною Сергія Пархоменко». За інформацією пресслужби, співак вважає, що  у них канал поширив недостовірну інформацію про нього. Саме тому він вимагає спростування цієї інформації, вибачень від каналу та компенсації моральної шкоди у розмірі 20 мільйонів гривень. Позов поданий  цього тижня.

«Канал вторгався у особисте життя Сергія та його дітей. З самого початку представники «1+1» сказали, що ви можете висловитись з цього приводу. Але Сергій наполягав не висвітлювати тему його дітей та стосунків з їх біологічною матір'ю. Бо він хоче вирішити її по закону, а не у медійному просторі. Не уточнюючи інформацію і не беручи до уваги документи канал таки подавав лише одну сторону – позицію матері дітей Сергія», – розказали у пресслужбі.

Також додали, що Сергій Пархоменко «пропонував представникам каналу «1+1» показати документи, які підтверджують недостовірну інформацію у сюжетах і просив припинити розповсюдження інформації, що не відповідає дійсності».

«На що, отримав відповідь представників каналу, типу ви медійна особа, тож маєте терпіти. Таким чином «1+1» сформував його негативний імідж. Але насправді ситуація інша. І попри те, що Сергій неодноразово надавав каналу свою позицію, «1+1» її не висвітлював. Тобто вони свідомо  розповсюджували недостовірну інформацію і як батьку відмовили у праві вирішити у суді, а не виносити на публіку питання, що стосується лише його та його родини. Вони дали хід і почалася інформаційна маніпуляція», – сказали у пресслужбі співака.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до «1+1» і чекає на відповідь.

Нагадаємо, рейпер Серьога брав участь у «Танцях з зірками» «1+1» у 2019 році. А також був суддею проєкту СТБ «Х-Фактор».

 

Фото: пресслужба співака

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду