Канал «Київ» знімає документальне кіно

Канал «Київ» знімає документальне кіно

15 Жовтня 2020
1658
15 Жовтня 2020
13:10

Канал «Київ» знімає документальне кіно

1658
У виробництві проєкти про карантин, аварійні служби міста та про життя Києва у 1990-2020 роках.
Канал «Київ» знімає документальне кіно
Канал «Київ» знімає документальне кіно

Телеканал «Київ» розпочав виробництво власних документальних фільмів. Про це повідомляє пресслужба каналу.

 Зараз у виробництві три проєкти. «Карантин» присвячений епідемії Covid-19 у столиці України. У фільмі показана робота столичних медиків. Зйомки проходили самому епіцентрі подій – «червоній зоні», в палатах, де лежать хворі на коронавірус. Режисер - Ольга Гібелинда, ініціатор проекту і продюсер - керівник радіо «Київ 98 ФМ» Наталія Лященко. Прем'єра фільму відбудеться найближчим часом. Причому на каналі не виключають, що якщо ситуація з епідемією загострюватиметься, знімуть продовження.

Проект «Герої міста» задуманий як багатосерійний документальний фільм і розповідає про щоденну роботу різних міських служб - рятувальників, пожежних, працівників водоканалу, які ліквідовують масштабні аварії, операторів колцентру гарячої лінії, психологів, які працюють з постраждалими.

«Ми вирішили зробити цикл про всі аварійні служби міста. Хочемо показати, як по-справжньому виглядають події, які для більшості киян - просто повідомлення у випуску новин. А для когось це реальна щоденна робота - рятувальники виїжджають розгрібати завали будинків, що обвалилися, працівники «Київводоканалу» спускаються в колектори, куди не лізуть навіть діґґери», - розповідає продюсер «Героїв міста» головний продюсер телеканалу «Київ» Олександр Мельничук.

Кожна серія циклу - 25-30 хвилин. Режисер - Олексій Лябах, сценарист - Олена Маслаченко.  В ефір вже вийшов перший фільм, присвячений вибуху будинку на Позняках. У фільмі використані кадри журналістів телеканалу, які одними з перших виявилися на місці трагедії і пропрацювали там до самої ночі.

«Це звичайна практика на американських телеканалах - контент, який створюється для щоденних новин, аналізується і потім його використовують для великих спецпроектів», - вважає керівник телеканалу «Київ» Юрій Лященко.

Ще один масштабний проект, який знімається на телеканалі, поки носить робочу назву «1990-2020». Планується зняти 30 серій, кожна з яких буде присвячена одному року та  найбільш знаковим подіям, які  відбулись у той час (наприклад, хто був мером, які рішення приймалися тощо). У проєкті йтиметься про маловідомі киянам факти. Наприклад, про те, як на Південному мосту збиралися зробити ресторан. Але так і не вирішили, як підключити каналізацію, а найголовніше - як відвідувачі пішки добиратимуться до нього від початку моста. Автори фільму зустрілися з архітектором, який проектував Троєщину, і дізналися, що він думає з приводу сучасного вигляду цього району. А ще знайшли випуск газети «Вечірній Київ» з фотографією новонародженого немовляти і статтею з напуттям хлопчикові головного редактора. Більш того - телевізійники знайшли хлопчика, вже 30-річного чоловіка і дізналися, як склалася його життя.

 «Найскладніше в зйомках цього проекту - те, що через карантин закриті бібліотеки. Вся ця історія не збереглася в інтернеті. А хочеться фізично помацати і подивитися на жовті сторінки київський газет», - розповідає сценарист проекту Олена Маслаченко.

Режисер проекту - Олексій Лябах. У фільмі використовуються архівні кадри телеканалу «Київ» і матеріали Центрального державного кінофотоархіву України ім. Пшеничного. Також в кожній серії знімається ведучий програми «Ранок по-київськи» В'ячеслав Соломка.

Нагадаємо, телеканал «Київ» знімає нові телеуроки для середньої школи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду