detector.media
15.10.2020 13:10
Канал «Київ» знімає документальне кіно
Канал «Київ» знімає документальне кіно
У виробництві проєкти про карантин, аварійні служби міста та про життя Києва у 1990-2020 роках.

Телеканал «Київ» розпочав виробництво власних документальних фільмів. Про це повідомляє пресслужба каналу.

 Зараз у виробництві три проєкти. «Карантин» присвячений епідемії Covid-19 у столиці України. У фільмі показана робота столичних медиків. Зйомки проходили самому епіцентрі подій – «червоній зоні», в палатах, де лежать хворі на коронавірус. Режисер - Ольга Гібелинда, ініціатор проекту і продюсер - керівник радіо «Київ 98 ФМ» Наталія Лященко. Прем'єра фільму відбудеться найближчим часом. Причому на каналі не виключають, що якщо ситуація з епідемією загострюватиметься, знімуть продовження.

Проект «Герої міста» задуманий як багатосерійний документальний фільм і розповідає про щоденну роботу різних міських служб - рятувальників, пожежних, працівників водоканалу, які ліквідовують масштабні аварії, операторів колцентру гарячої лінії, психологів, які працюють з постраждалими.

«Ми вирішили зробити цикл про всі аварійні служби міста. Хочемо показати, як по-справжньому виглядають події, які для більшості киян - просто повідомлення у випуску новин. А для когось це реальна щоденна робота - рятувальники виїжджають розгрібати завали будинків, що обвалилися, працівники «Київводоканалу» спускаються в колектори, куди не лізуть навіть діґґери», - розповідає продюсер «Героїв міста» головний продюсер телеканалу «Київ» Олександр Мельничук.

Кожна серія циклу - 25-30 хвилин. Режисер - Олексій Лябах, сценарист - Олена Маслаченко.  В ефір вже вийшов перший фільм, присвячений вибуху будинку на Позняках. У фільмі використані кадри журналістів телеканалу, які одними з перших виявилися на місці трагедії і пропрацювали там до самої ночі.

«Це звичайна практика на американських телеканалах - контент, який створюється для щоденних новин, аналізується і потім його використовують для великих спецпроектів», - вважає керівник телеканалу «Київ» Юрій Лященко.

Ще один масштабний проект, який знімається на телеканалі, поки носить робочу назву «1990-2020». Планується зняти 30 серій, кожна з яких буде присвячена одному року та  найбільш знаковим подіям, які  відбулись у той час (наприклад, хто був мером, які рішення приймалися тощо). У проєкті йтиметься про маловідомі киянам факти. Наприклад, про те, як на Південному мосту збиралися зробити ресторан. Але так і не вирішили, як підключити каналізацію, а найголовніше - як відвідувачі пішки добиратимуться до нього від початку моста. Автори фільму зустрілися з архітектором, який проектував Троєщину, і дізналися, що він думає з приводу сучасного вигляду цього району. А ще знайшли випуск газети «Вечірній Київ» з фотографією новонародженого немовляти і статтею з напуттям хлопчикові головного редактора. Більш того - телевізійники знайшли хлопчика, вже 30-річного чоловіка і дізналися, як склалася його життя.

 «Найскладніше в зйомках цього проекту - те, що через карантин закриті бібліотеки. Вся ця історія не збереглася в інтернеті. А хочеться фізично помацати і подивитися на жовті сторінки київський газет», - розповідає сценарист проекту Олена Маслаченко.

Режисер проекту - Олексій Лябах. У фільмі використовуються архівні кадри телеканалу «Київ» і матеріали Центрального державного кінофотоархіву України ім. Пшеничного. Також в кожній серії знімається ведучий програми «Ранок по-київськи» В'ячеслав Соломка.

Нагадаємо, телеканал «Київ» знімає нові телеуроки для середньої школи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY