Видання Дарії Зарівної залучило зовнішнього інвестора

Видання Дарії Зарівної залучило зовнішнього інвестора

22 Вересня 2020
1809
22 Вересня 2020
12:07

Видання Дарії Зарівної залучило зовнішнього інвестора

1809
Інвестиції дозволять повернути команду, провести редизайн сайту і запустити додаткові продукти.
Видання Дарії Зарівної залучило зовнішнього інвестора
Видання Дарії Зарівної залучило зовнішнього інвестора

Інтернет-журнал про технології та бізнес Vector Дарії Зарівної залучив зовнішнього інвестора. Ним стала інвестиційна група JKR Investment Group Олександра Гусєва. Про це повідомив Vector. Дарія Зарівна підтвердила цю інформацію «Детектору медіа».

JKR інвестує в стартапи у сфері розваг, диджитал-маркетингу, кіберспорту, аналітики спортивних даних і створення контенту. Портфельні інвестиції JKR: франшиза на бренд букмекерської контори Parimatch, диджитал-агентство Digital Chain, кіберспортивна організація HellRaisers та інші компанії.

«Для нас підтримати Vector – це можливість повпливати на технологічну освіченість нації. Наразі ми інвестуємо у форматі комбінованого опціону. Це означає, що група JKR підтримує Vector на період кризи та отримує можливість увійти в капітал за умови досягнення проєктом певних KPI», – повідомив СЕО та керівний партнер JKR Олександр Гусєв.

Сторони вирішили не розголошувати деталі (обсяг інвестицій і KPI, за яких інвестор зможе стати співвласником) до реалізації опціону, тому підписали угоду про конфіденційність.

Навесні 2020 року через коронакризу у Vector почалися фінансові труднощі, видання скоротило штат і зарплати та запустило краудфандингову компанію. Після цього до Дарії Зарівної звернулися кілька компаній з бажанням інвестувати в проєкт. Зрештою, партнером стала JKR Investment Group.

За словами Дарії Зарівної, залучення зовнішніх інвестицій дозволить повернути команду видання в докризовому обсязі і навіть збільшити її. «Найбільша допомога – операційний СЕО, якого ми вже найняли. Я не можу займатися операційною роботою, і нарешті у нас з’явилася людина, яка буде це робити», – розповіла пані Зарівна «Детектору медіа».

Vector планує провести редизайн сайту і запустити додаткові продукти: з’явиться декілька додаткових каналів комунікації видання, подкаст, також заплановано запуск окремого івент-напрямку – Vector Events. Тематика видання залишиться незмінною: ІТ-бізнес, інвестиції та креатив.

Дарія Зарівна продовжить займатися стратегією розвитку проєкту, роботою з брендом і просуванням додаткових продуктів. «Тепер ми хочемо стати швидше, сильніше, значущіше, цікавіше. Писати більше матеріалів, проводити більше важливих інтерв’ю, тримати руку на пульсі креативної економіки», – наголосила власниця видання.

За її словами, вона вірить в українську креативну економіку та людей, які є її частиною, тому хоче розповідати про них, продукти й сервіси, які вони запускають, ідеї, які їх рухають уперед. «Моя найголовніша мрія – створити платформу для цих людей і сформувати навколо неї ком’юніті», – додала пані Зарівна.

Нагадаємо, Дарія Зарівна запустила інтернет-журнал про технології та бізнес Vector у 2018 році. На початковому етапі із запуском проєкту допоміг ІТ-підприємець Олександр Ольшанський, також він надавав редакції офіс протягом півтора року.

У лютому 2020 року Дарія Зарівна стала радницею з питань комунікацій керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду