Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва

Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва

3 Вересня 2020
2103
3 Вересня 2020
10:58

Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва

2103
У такий спосіб американський сервіс зможе працювати на російському ринку, де іноземці можуть володіти лише 20% медіа та відеосервісів.
Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва
Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва

Американський відеосервіс Netflix і російський холдинг «Национальная медиа группа» (НМГ) підписали угоду про партнерство. Медіахолдинг став оператором сервісу на території Росії. Про це пише російське видання «Ведомости» з посиланням на повідомлення компанії.

З 2017 року в Росії діє закон, згідно з яким у Росії не можуть працювати іноземні медіа та відеосервіси, що збирають понад 100 тис. користувачів на день. Іноземці можуть контролювати лише 20% таких відеосервісів. Відтак, у Росії Netflix працюватиме через юридичну особу, 100% акцій якої належать НМГ. При цьому російський сервіс залишиться повністю інтегрованою частиною глобального сервісу Netflix. Раніше НМГ уклала подібне партнерство з Discovery, однак тоді компанії створили спільне підприємство.

До кінця 2020 року у Netflix з’явиться повністю російський інтерфейс, чимало іноземних серіалів стануть доступними з російськими субтитрами або озвучуванням. Також до кінця року на сервісі з’явиться близько 100 російських фільмів. За даними Broadband TVNews, російська локалізація буде готова до середини жовтня, а вартість підписки на Netflix у Росії становитиме 599-999 рублів на місяць (220-367 грн).

Компанії не розкривають деталей умов партнерства. Невідомо, чи буде НМГ займатися закупкою контенту в інтересах Netflix і чи є в компаній плани зі спільного виробництва.

Netflix був доступний у Росії в англомовній версії з 2015 року, але лише незначна частина контенту була доступна російською мовою.

НМГ – один з найбільших медіахолдингів у Росії. Він управляє телеканалами РЕН ТВ, «Пятый канал», є співвласником «СТС медиа» і «Первого канала». НМГ також представляє в Росії інтереси кількох іноземних медіакомпаній. У холдингу є спільні підприємства з Discovery, Viasat і Turner Media, які займаються дистрибуцією в Росії тематичних каналів цих іноземних компаній.

Також у 2019 року міжнародна група компаній Star Media (має офіси в Україні, Росії та Лондоні) з НМГ створили спільне підприємство Star Media Vision.

Нагадаємо, що в Україні діють запроваджені Радою національної безпеки та оборони України санкції щодо НМГ і каналів, що їй належать. Власник НМГ – російський олігарх Олексій Мордашов. Голова ради директорів – колишня гімнастка і депутатка Держдуми від провладної партії «Єдина Росія» Аліна Кабаєва, яку в медіа пов’язують особистими стосунками з президентом РФ Володимиром Путіним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду