detector.media
03.09.2020 10:58
Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва
Netflix у Росії працюватиме через російський холдинг, який очолює Аліна Кабаєва
У такий спосіб американський сервіс зможе працювати на російському ринку, де іноземці можуть володіти лише 20% медіа та відеосервісів.

Американський відеосервіс Netflix і російський холдинг «Национальная медиа группа» (НМГ) підписали угоду про партнерство. Медіахолдинг став оператором сервісу на території Росії. Про це пише російське видання «Ведомости» з посиланням на повідомлення компанії.

З 2017 року в Росії діє закон, згідно з яким у Росії не можуть працювати іноземні медіа та відеосервіси, що збирають понад 100 тис. користувачів на день. Іноземці можуть контролювати лише 20% таких відеосервісів. Відтак, у Росії Netflix працюватиме через юридичну особу, 100% акцій якої належать НМГ. При цьому російський сервіс залишиться повністю інтегрованою частиною глобального сервісу Netflix. Раніше НМГ уклала подібне партнерство з Discovery, однак тоді компанії створили спільне підприємство.

До кінця 2020 року у Netflix з’явиться повністю російський інтерфейс, чимало іноземних серіалів стануть доступними з російськими субтитрами або озвучуванням. Також до кінця року на сервісі з’явиться близько 100 російських фільмів. За даними Broadband TVNews, російська локалізація буде готова до середини жовтня, а вартість підписки на Netflix у Росії становитиме 599-999 рублів на місяць (220-367 грн).

Компанії не розкривають деталей умов партнерства. Невідомо, чи буде НМГ займатися закупкою контенту в інтересах Netflix і чи є в компаній плани зі спільного виробництва.

Netflix був доступний у Росії в англомовній версії з 2015 року, але лише незначна частина контенту була доступна російською мовою.

НМГ – один з найбільших медіахолдингів у Росії. Він управляє телеканалами РЕН ТВ, «Пятый канал», є співвласником «СТС медиа» і «Первого канала». НМГ також представляє в Росії інтереси кількох іноземних медіакомпаній. У холдингу є спільні підприємства з Discovery, Viasat і Turner Media, які займаються дистрибуцією в Росії тематичних каналів цих іноземних компаній.

Також у 2019 року міжнародна група компаній Star Media (має офіси в Україні, Росії та Лондоні) з НМГ створили спільне підприємство Star Media Vision.

Нагадаємо, що в Україні діють запроваджені Радою національної безпеки та оборони України санкції щодо НМГ і каналів, що їй належать. Власник НМГ – російський олігарх Олексій Мордашов. Голова ради директорів – колишня гімнастка і депутатка Держдуми від провладної партії «Єдина Росія» Аліна Кабаєва, яку в медіа пов’язують особистими стосунками з президентом РФ Володимиром Путіним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY