Канали Ахметова і радника Райніна виграли конкурс на місцеве цифрове мовлення

Канали Ахметова і радника Райніна виграли конкурс на місцеве цифрове мовлення

10 Січня 2020
4291
10 Січня 2020
19:19

Канали Ахметова і радника Райніна виграли конкурс на місцеве цифрове мовлення

4291
9 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на два додаткових місця в локальних мультиплексах стандарту DVB-T2 в Запоріжжі та Харкові, оголошеного 17 жовтня 2019 року. Цифрові ліцензії здобули канали TV5 Info і Р1.
Канали Ахметова і радника Райніна виграли конкурс на місцеве цифрове мовлення
Канали Ахметова і радника Райніна виграли конкурс на місцеве цифрове мовлення

У Запоріжжі переможцем конкурсу стало ТОВ «Запорізька незалежна телерадіокомпанія ТВ-5» з концепцією каналу TV5 Info. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Рінат Ахметов і Вадим Новинський. Один із членів Нацради – Максим Онопрієнко – до травня 2019 року був генеральним директором ТВ-5. «Запорізька незалежна телерадіокомпанія ТВ-5» мала дві ліцензії на аналогове мовлення в Запоріжжі з різними концепціями: TV5 і «ТВ5 Спорт». Але цифрова ліцензія в компанії дотепер була одна – на мовлення каналу TV5 у цифровому мультиплексі МХ-5 компанії «Зеонбуд» по всій області. У результаті конкурсу Ахметов з Новинським отримали ще один цифровий телеканал у Запоріжжі.

Оператором мультиплексу в Запоріжжі є місцева філія Концерну РРТ. У листопаді 2019 року Нацрада провела конкурс на чотири місця в цьому мультиплексі, але претендентів було лише троє, усі вони отримали ліцензії. Це ТОВ «Телерадіокомпанія “Алекс ТВ”», яке представляло концепцію каналу «Плюсплюс Запоріжжя» (97% компанії належить ПрАТ «Телекомпанія ТЕТ», і ще 2% ПрАТ «Мотор січ» та 1% ТОВ «Мотор-дилер»); КП «Муніципальна телевізійна мережа» (Телеканал Z), що належить міськраді, і ТРК «НБМ Запоріжжя» — дочірнє підприємство ТОВ «Телекомпанія НБМ» Петра Порошенка.

У Харкові переможцем конкурсу стало ТОВ «Телерадіокомпанія “Регіон”» з концепцією телеканалу Р1. Канал має ліцензію на 6 годин аналогового ефірного мовлення в Харкові, але поки що не мав цифрової ліцензії. Компанією володіють Андрій Крючков, Сергій Комірний і ТОВ «Магна Ренталс» (бенефіціари Олена Авершина, Іван Радіонов, Галина Саульченкова і Володимир Саломієнко). До 2018 року каналом володів зять загиблого регіонала Євгена Кушнарьова – Олександр Кагановський. Один з теперішніх власників каналу пов’язаний з ексголовою Адміністрації президента Петра Порошенка Ігорем Райніним: Андрію Крючкову належить ТОВ «Синтофлекс», де працював Ігор Райнін, також пан Крючков був радником пана Райніна, коли той очолював Харківську ОДА. Директор ТРК «Регіон» Сергій Гулевський раніше керував обласною державною телерадіокомпанією.

ТОВ «ТРК “Регіон”» є оператором локального харківського мультиплексу, але в листопаді 2019 не брав участі в конкурсі на мовлення. Тоді на місця в мультиплексі претендували дві компанії, які й виграли конкурс: ТОВ «Гравіс» із концепцією каналу «Плюсплюс Харків» і ПрАТ «Телерадіокомпанія «Право А/ТВК» з концепцією каналу АТН — місцева телекомпанія, власника якої (Сергія Катрича) пов’язують із Арсеном Аваковим.

Крім ТВ-5 і ТРК «Регіон» на місця в локальних мультиплексах Запоріжжя та Харкова претендувало ТОВ «Солар медіа». Це юридична особа телеканалу «Сонце». Але на конкурсі компанія представила концепцію регіональних каналів «Сонце Запоріжжя» та «Сонце Харків», частину ефіру яких мав становити розважальний контент телеканалу «Сонце», а частину – локалізований контент, зокрема місцеві новини. Власники компанії – кінопродюсер Сергій Лавренюк і телепродюсер Олександр Брикайло.

Однак члени Нацради вирішили віддати перевагу мовникам, які мали аналогові ліцензії в Запоріжжі та Харкові. А «Сонцю» порадили брати участь в інших конкурсах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4291
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
DanilOK YT
1471 дн. тому
Где канал А/ТВК в цыфровом телевидении Мы уже ждали 5 месяцев и нихуя
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду