В Ірпені пошкоджено кабель провайдера інтернету і ТБ «Бест»

В Ірпені пошкоджено кабель провайдера інтернету і ТБ «Бест»

22 Жовтня 2019
3993
22 Жовтня 2019
13:28

В Ірпені пошкоджено кабель провайдера інтернету і ТБ «Бест»

3993
Власник компанії «Бест» заявляє про пошкодження кабелю і перешкоджання в ремонті.
В Ірпені пошкоджено кабель провайдера інтернету і ТБ «Бест»
В Ірпені пошкоджено кабель провайдера інтернету і ТБ «Бест»

Увечері 21 жовтня в місті Ірпінь Київської області невідомі порізали кабель телевізійного та інтернет-провайдера «Бест» на одному з вузлів на вулиці Соборній, 2, через який підключено один з мікрорайонів Ірпеня. Про це «Детектору медіа» повідомив власник компанії «Бест» Олексій Зіневич.

У результаті близько 300 абонентів компанії «Бест» залишилися без послуги інтернету і кабельного телебачення. Юристи компанії «Бест» поїхали до правоохоронців і документують інцидент, повідомив пан Зіневич.

Пресофіцер Ірпінського відділу поліції підтвердила «Детектору медіа», що поліція отримала повідомлення про пошкодження кабелю на Соборній, 2.

За словами пана Зіневича, для ремонту кабеля потрібно дві години часу, щоб зварити оптичне волокно та змонтувати муфту, але ремонтники поки що не можуть потрапити на місце. «У будинку змінили замок виходу на дах перед цим, сторонні люди потрапити туди не можуть, моїм черговим не дали ключі», – повідомив він.

У Facebook пан Зіневич також повідомив, що 10 жовтня компанія «Бест» оплатила комунальному підприємству «УЖКГ Ірпінь» послуги з розміщення своїх мереж.

Олексій Зіневич заявив, що пов’язує інцидент з виходом програми «Схеми» на своєму телеканалі «Погляд», де «показали, як розкрадається земля в Приірпінні».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Петра Щербини – заступника голови партії «Нові обличчя», яку очолює колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк. Пан Щербина відмовився коментувати інцидент через можливий конфлікт політичних інтересів, але допоміг отримати коментар комунального підприємства «Муніципальна варта», яке займається охороною громадського порядку в Ірпені.

«Муніципальна варта» звинуватила компанію «Бест» у тому, що вона «систематично зриває замки, пошкоджує комунальне майно, нічого потім не ремонтує», а також у завданні збитків бюджету Ірпеня. Також «Муніципальна варта» заявила, що коли з працівниками УЖКГ «Ірпінь» починають фіксувати пошкодження комунального майна та викликати поліцію, «Олексій Зіневич замість добросовісного ремонту пошкодженого майна починає заявляти, що це якимось чином пов‘язане з сюжетами каналу «Погляд», які здебільшого, висвітлюють події однобоко».

Ірпінська активістка, медіаконсультантка Михайлина Скорик-Шкарівська, яка балотувалася до Верховної Ради від округу в Ірпені від партії «Голос», розцінює ситуацію як бізнес-війну, що є наслідком інформаційного протистояння. «Це не перший випадок, коли інформаційна війна в Ірпені переходить в бізнес-війну. Компанія "Бест", власник якої Олексій Зіневич, є також власником опозиційного до Карплюка (Володимир Карплюк - колишній мер Ірпеня. - ДМ) телеканалу "Погляд", мала проблеми з порізаними кабелями 19 грудня 2018 року, коли Ірпінська міська рада зі скандалом ухвалювала гнеплан міста. "Бест" також системно видавлюють з будинків, які належать забудовникам Карплюка. Це типовий для передмістя Києва вид помсти, коли за неприємний сюжет по ТБ б'ють по бізнесу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду