Канал TVi припинив мовлення – генпродюсер Дмитро Носиков пояснив причини

Канал TVi припинив мовлення – генпродюсер Дмитро Носиков пояснив причини

13 Червня 2019
9293
13 Червня 2019
16:42

Канал TVi припинив мовлення – генпродюсер Дмитро Носиков пояснив причини

9293
Телеканал TVi припинив мовлення, команда на чолі з генеральним продюсером Дмитром Носиковим залишила канал. Про це «Детектору медіа» розказав сам Дмитро Носиков.
Канал TVi припинив мовлення – генпродюсер Дмитро Носиков пояснив причини
Канал TVi припинив мовлення – генпродюсер Дмитро Носиков пояснив причини

За його словами, мовлення каналу припинено, основна творча частина команди (близько 30 осіб) пішла з ним, а решту редакції розпустили. На TVi працювало близько 100 людей.

Дмитро Носиков назвав основною причиною припинення мовлення каналу боротьбу за цифрову ліцензію каналу Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"»), яку хотів отримати TVi.

«Причин багато, вони різні. Вони, звісно ж, пов’язані з інвесторами. Одна з основних причин – це цифрова ліцензія і боротьба, яка зараз іде на ринку за неї. Боротьба триває між групами, які хочуть цю ліцензію. Я не готовий бути учасником цього протистояння», – сказав він.

На прохання «Детектора медіа» сказати, хто саме бореться за ліцензію ТРК «Погода ТБ», пан Носиков відповів, що «це буде некоректно».

Дмитро Носиков запевнив, що продав усі частки телеканалу TVi, які йому раніше належали. Однак творча концепція залишається в нього. Натомість інвестори володіють брендом і ліцензією.

«Щодо майбутнього TVi інвестори прийматимуть рішення самостійно без нас», – додав пан Носиков. Нагадаємо, що власником каналу TVi є поляк Роберт Квятковський.

Дмитро Носиков запевнив, що не мав жодних конфліктів з інвестором. Однак, за його словами, інвестиційний план не було виконано навіть на 5%: «Це сталося через політичну ситуацію в країні». На уточнююче запитання Дмитро Носіков підтвердив, що має на увазі вибори президента і їхні результати. «У загальній політичній ситуації інвестори рахують свої ризики», – сказав він.

Своїх планів на майбутнє пан Носиков не конкретизує, але зазначає: «Я готовий до будь-яких пропозицій. Однак про ті переговори, які я веду зараз, говорити не готовий. Але ми точно з ринку нікуди не підемо і будемо веселити країну, як і веселили. Також хочу сконцентруватися на своїй сім’ї та трьох дітях, яким останнім часом я мало приділяв уваги».

Нагадаємо, Дмитро Носиков розпочав перезапуск каналу TVi у вересні 2018 року за кошти польського інвестора Роберта Квятковського.

Роберт Квятковський через польську компанію Millstone and Co став власником юридичної особи каналу TVi (ТВі) – ТОВ «Тві.сат» (правонаступник ТОВ «Інфо24», яка володіє ліцензією на супутникове мовлення з логотипом ТВі), а також іще однією української компанії – ТОВ «Тві.Т2» (правонаступник ТОВ «ТРК "Погода ТБ"», яке володіло ліцензією телеканалу Business на цифрове ефірне мовлення в мережі «Зеонбуду»). Також пан Квятковський через Millstone and Co разом з Дмитром Носиковим раніше був співвласником ТОВ «Тві.юа» (правонаступник ТОВ «Телекомпанія "Прайм ТВ"»), якій належать права на торгові марки TVi та ТВі.

В інтерв’ю «Детектору медіа» в листопаді 2018 року Роберт Квятковський наголошував на тому, що «повністю довірився своїм українським партнерам».

Фото: Олексій Чумаченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9293
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду