«Вести Україна» планують «відстоювати свої інтереси» на частоту в Києві в суді

«Вести Україна» планують «відстоювати свої інтереси» на частоту в Києві в суді

8 Квітня 2019
1490
8 Квітня 2019
16:34

«Вести Україна» планують «відстоювати свої інтереси» на частоту в Києві в суді

1490
Медіахолдинг «Вести Україна» заявляє, що конкурс Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на частоту 104,6 МГц у Києві є протиправним.
«Вести Україна» планують «відстоювати свої інтереси» на частоту в Києві в суді
«Вести Україна» планують «відстоювати свої інтереси» на частоту в Києві в суді

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Вести» нагадують, що на згаданій частоті у Києві з 2014 року мовило «Радіо Вести» у форматі News&Talk. Однак у 2017 році після завершення дії ліцензії Нацрада  відмовила у її продовженні. Підставою для відмови стала наявність у радіокомпанії чотирьох не скасованих судом попереджень Нацради (усі санкції компанія оскаржує, але вони чинні).

Як вже писав «Детектор медіа», Radio Jazz виграло колишню частоту «Радио Вести» –104,6 МГц (потужність передавача – 2 кВт). Медіахолдинг «Вести Україна» також брав участь у конкурсі з проектом «Стильний джаз» від ТОВ «ТРК “Стильне радіо”». Однак за нього не проголосував жоден член Нацради.

Ольга Семченко, голова Ради директорів холдингу, наголосила на тому, що проведенням цього конкурсу Нацрада порушила права усіх радіостанцій, які брали у ньому участь.

«Ця частота не може вважатися вільною, оскільки на даний момент своє право на продовження віщати на зазначеній частоті відстоює «Радио Вести», - наголошує прес-служба компанії, - У різних інстанціях оскаржуються неправомірні рішення Нацради - як про накладення штрафних санкцій і винесенні попереджень, так і про сам відмову у продовженні терміну дії ліцензії. Отже, частота 104,6 МГц у Києві є предметом чинного судового спору. Надання можливості іншій особі віщати на цій хвилі передчасно і протиправно».

Ольга Семченко запевнила, що «Вести Україна» і надалі відстоюватиме свої інтереси у суді.

Як пише прес-служба, юристи компанії посилаються на частину 9, статті 4 Закону «Про телебачення та радіомовлення», у якій не допускається  подвійне ліцензування одного й того ж виду діяльності.

У коментарі «Детектор медіа» заступниця голови Нацради Уляна Фещук назвала аргументи «Вести Україна» безпідставними.  За її словами, справа щодо непродовження ліцензії вже розглядалася в апеляційній інстанції.

«Суд відмовив їм у продовженні строку дії ліцензії. Це рішення набуло законної сили після апеляції. Звичайно вони подали касацію, і зараз розглядається у цій інстанції. Але, якби компанія захотіла  заблокувати проведення конкурсу, вона б подала заяву про вжиття запобіжних заходів. І якби цих підстав було достатньо, то суд   би видав відповідну ухвалу», - зазначила пані Фещук і додала, що на момент проведення  конкурсу такої ухвали не було.

Нагадаємо,  Radio Jazz – це київська компанія ТОВ «Ч К», що порівну належить генеральному директору радіохолдингу «ТАВР Медіа» Ігорю Чернишову та члену ради директорів «ТАВР Медіа» Сергію Кузіну, її очолює радіоведуча і радіопродюсер Наталія Сотник (Соня Сотник). За умовами конкурсу радіостанція має вести 100% програм українською мовою та розміщувати не менше 50% музичних творів у жанрі джазу та/або класичної музики.

Ще одна компанія медіахолдингу «Вести Украина», яка подала заявку на частоту (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”»), не сплатила конкурсну гарантію та не була допущена до конкурсу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду