Стрімінгові сервіси обійшли за кількістю підписників кабельне телебачення – дані MPAA

Стрімінгові сервіси обійшли за кількістю підписників кабельне телебачення – дані MPAA

24 Березня 2019
3782
24 Березня 2019
18:13

Стрімінгові сервіси обійшли за кількістю підписників кабельне телебачення – дані MPAA

3782
Американська асоціація кінематографічних зображень (MPAA) повідомила, що світовий ринок розваг, який охоплює як театральні, так і домашні релізи, зріс у 2018 році до $96,8 млрд, або на 9% порівняно з 2017 роком. Кількість користувачів стрімінгових сервісів за той же період зросла на 27%.
Стрімінгові сервіси обійшли за кількістю підписників кабельне телебачення – дані MPAA
Стрімінгові сервіси обійшли за кількістю підписників кабельне телебачення – дані MPAA

Про це повідомляє The Verge.

Також у доповіді йдеться про те, що споживачі витратили $96,8 млрд на розваги в усьому світі. Міжнародні кінотеатральні касові збори зросли до $41,1 млрд (витрати в США та Канаді зросли до $11,9 млрд).

Цифрові домашні розваги були рушійною силою зростання. Цифрові продажі у США зросли на 24%, а міжнародні цифрові продажі зросли на 34%. Водночас фізичні релізи знизилися в США і на міжнародному рівні відповідно на 15 і 14%. Дедалі більше людей у всьому світі воліють купувати розваги в інтернеті, а не купувати фізичний диск.

Якщо говорити про сервіси потокового відео, підписка на них перевищила кабельне телебачення вперше, додавши 131,2 млн нових підписок – до 613,3 млн у всьому світі, що на 27% більше, ніж у 2017 році. У звіті зазначається, що кабельні підписки скоротилися на 2% – до 556 млн.

Тим не менш кабельні підписки все ще приносять найбільший дохід у сфері платного контенту, збільшившись у 2018 році на $6,2 млрд – до $118 млрд. За кабельним телебаченням другим за обсягами доходу є супутникове телебачення, а потокове відео посідає третю сходинку. У доповіді також зазначається, що найбільше американці дивляться кабельне ТБ (80%), далі йдуть потокові послуги (70%).

«Постійне зростання потокового відео не є несподіванкою, оскільки такі компанії, як Amazon, CBS, Hulu і Netflix зросли за останні роки, щоб конкурувати з традиційними телевізійними мережами. Ба більше, ці цифри здаються вищими, враховуючи, що компанії Apple, Disney та NBC Universal готові впровадити власні потокові платформи найближчим часом», - пише The Verge.

Нещодавнє дослідження показало, що у 2018 році платформа Netflix додала більше оригінального контенту, ніж придбаного в інших виробників, тоді як компанії Apple і Disney заходять на ринок із власними каталогами оригінального програмування.

Нагадаємо, що корпорація Disney планує запуск власного стрімінгового сервісу Disney+. Але також вона планує збільшити інвестиції у сервіс потокового відео Hulu, де вона володіє 60% акцій після того, як купила 21st Century Fox.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду