«Кримська світлиця» повідомляє про можливе призупинення друку через недофінансування

«Кримська світлиця» повідомляє про можливе призупинення друку через недофінансування

13 Жовтня 2017
2460
13 Жовтня 2017
12:33

«Кримська світлиця» повідомляє про можливе призупинення друку через недофінансування

2460
У проекті Державного бюджету України на 2018 рік Міністерством культури України передбачено зменшення коштів на підтримку культурологічних видань, у числі яких – «Кримська світлиця». Вихід газети може бути призупинений
«Кримська світлиця» повідомляє про можливе призупинення друку через недофінансування
«Кримська світлиця» повідомляє про можливе призупинення друку через недофінансування

Про це йдеться у відкритому зверненні колективу газети, опублікованому на сторінці у Facebook.

«Наша редакція інформує громадськість про те, що за умови такого фінансування вихід газети у 2018 р. може бути призупинений. Це факт того, що Міністерство культури України в особі Є. Нищука, Т. Мазур, С. Фоменко та ін. зробило все для знищення “Кримської світлиці”, при цьому не забувши збільшити витрати з бюджету на своє утримання, – повідомляє колектив видання. – Бездіяльність цього відомства у вирішенні проблем єдиного державного кримського друкованого видання розцінюється нами як зумисний акт викреслення теми Криму з інформаційного простору України, як планомірне створення перепон у деокупації українських територій».

У зверненні зазначено, що колектив «Кримської світлиці» «неабиякими зусиллями» намагається «вберегти» видання.

«Редакція видання звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти зберегти єдину українську друковану газету Криму шляхом максимального поширення інформації та через звернення до народних депутатів, урядовців, громадських організацій, ЗМІ з метою створення суспільного резонансу», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у серпні вже підіймалося питання щодо фінансування газети. Тоді у виданні обговорювали лист із Мінкульту про недоцільність виділення коштів на підтримку газети.

Нагадаємо, «Кримська світлиця» видавалась у Криму з 1992 року. 14 березня 2016 року вийшов наказ гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва» про переведення редакції з Сімферополя до Києва. 

22 грудня 2016 року за стінами Кабінету міністрів України активісти НМПУ організували пікет із вимогою врятувати «Кримську світлицю» і низку культурологічних видань, які входять до державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво». Приводом для акції стали фінансові проблеми й рекомендація Мінкультури України скоротити штат співробітників видань, які підпорядковані видавництву.

Директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун повідомляв, що для газети «Кримська світлиця» необхідно виділити окрему статтю фінансування на 2018 рік. За його словами, колектив редакції готовий розширювати випуск і створити англомовну версію видання, однак для втілення ідеї в життя також необхідна фінансова підтримка. Однак у червні надійшов лист, підписаний заступником міністра культури Світланою Фоменко, де вказано, що виділення необхідних коштів на підтримку «Кримської світлиці» недоцільне.

 

Фото: Facebook-сторіка "Кримської світлиці"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2460
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду