До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»

До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»

16 Вересня 2018
1822
16 Вересня 2018
11:55

До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»

1822
Кіностудія «Альба-фільм» та Одеська кіностудія започатковують експериментальну сценарну лабораторію «Кіно-Авеню» («Film Ave»). Відбір сценаріїв у лабораторію триває до 19 вересня.
До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»
До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»

Організатори зазначають, що першу чергу, проект буде цікавий професіоналам: авторам сценаріїв художніх повнометражних фільмів, які вже мають продюсерів і плануються до реалізації. Участь у лабораторії дозволить авторові доопрацювати свій сценарій та удосконалити його.

Загалом буде відібрано вісім найцікавіших проектів.

Перевага надаватиметься сценаріям із закріпленими продюсерами та продакшн-студіями. Якщо серед поданих сценаріїв буде такий, за яким ще не закріплено продюсера, але сценарій виявиться цікавим та перспективним, лабораторія готова взяти на себе опіку над ним і допомогти знайти продюсера (продакшн-студію).

Усі учасники лабораторії матимуть можливість отримати поради від фахівців сценарної справи різних поколінь: українських режисерів та сценаристів Тараса Ткаченка та Романа Балаяна, а також європейського скрипт-доктора П’єра Ходгсонга, котрий з 2016-року є куратором відомої італійської сценарної лабораторії Торіно Скріпт Лаб та в європейській сценарній лабораторії Groupe Ouest.

Експериментальна частина лабораторії складається з ознайомлення з практикою розстановок по Берту Хелінґеру і аналізу сценарію в рамках цієї практики (оживлення персонажів сценарію з акторами). Розстановку проводитиме психолог-розстановник з 13-річним досвідом і акторською освітою Вікторія Корсун. Цей експериментальний блок допоможе опрацювати мотиви персонажів і їхню еволюцію.

Після проведення розстановок і аналізу сценарію скрипт-докторами (один на один), сценаристи вирушать на три тижні усамітнення в сценарну резиденцію, щоб переписати сценарій з огляду на роботу, проведену в рамках лабораторії.

По закінченню тритижневого терміну буде зібрано фокус-групу, перед якою буде проведена читка кожного переписаного сценарію за участю запрошених акторів і режисерів.

Завершиться практикум круглим столом, на якому буде підбито підсумки проведеної роботи, дано оцінку її результату та отриманому досвіду, а також обговорено інші актуальні для сценаристів питання.

Вартість: безкоштовно (для сценариста).

***

Вимоги до сценарію і сценариста:

    • Повнометражний ігровий сценарій (друга чернетка), мова — українська.
    • В фільмографії сценариста має бути один повний метр, що мав національний прокат, або один-два коротких метра, що мали фестивальний прокат.
    • Сценарист повинен мати можливість присвятити час роботі в лабораторії, бути присутніми на всіх етапах її роботи, зокрема - поїхати з Києва на три тижні в сценарну резиденцію, щоб переписати сценарій (ці витрати бере на себе лабораторія).
    • Якщо сценарист мешкає не в Києві, йому доведеться самостійно сплатити проїзд до Києва і оренду помешкання на час роботи у сценарній лабораторії.
    • Також сценарист чи продакшн-студія-заявник чий сценарій буде вже відібрано, зобов’язуються в рамках відведеного терміну та за свій кошт зробити переклад свого сценарію англійською мовою для подачі іноземному скрипт-доктору.
    • Кожен учасник сценарної лабораторії підписує угоду, що в кінці фінальних титрів фільму знятого за сценарієм який пройшов роботу в рамках цієї програми буде зазначено логотипи партнерів лабораторії: кіностудії «Кіно-Авеню», «Одеської кіностудії» та Українського культурного фонду.

Граничний термін подачі заявок на участь у сценарній лабораторії: 19 вересня 2018 року.

Сценарії, які будуть подані після цього часу, розглядатися не будуть.

***

Вимоги до заявника:

    • Синопсис (1 сторінка шрифтом currier new 12) 
    • Трітмент (максимум 10 сторінок)
    • Сценарій
    • Лист-підтвердження від продюсера чи продакшн-студії, який
      зазначає, що сценарій знаходиться в роботі і планується в запуск
    • Посилання на попередні роботи (екранізовані сценарії сценариста)
    • Продублювати пункти 1, 2, 3, 4, 6 на пошту: albafilm.info@gmail.com

Проект буде реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Контактні особи:


Вікторія Трофіменко, 0935159396, ініціаторка проекту, режисерка, засновниця студії «Альба-фільм»


Анастасія Харлампова, 050 346 19 27, координаторка проекту

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду