detector.media
16.09.2018 11:55
До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»
До 19 вересня – подача заявок на участь у сценарній лабораторії «Кіно-Авеню»
Кіностудія «Альба-фільм» та Одеська кіностудія започатковують експериментальну сценарну лабораторію «Кіно-Авеню» («Film Ave»). Відбір сценаріїв у лабораторію триває до 19 вересня.

Організатори зазначають, що першу чергу, проект буде цікавий професіоналам: авторам сценаріїв художніх повнометражних фільмів, які вже мають продюсерів і плануються до реалізації. Участь у лабораторії дозволить авторові доопрацювати свій сценарій та удосконалити його.

Загалом буде відібрано вісім найцікавіших проектів.

Перевага надаватиметься сценаріям із закріпленими продюсерами та продакшн-студіями. Якщо серед поданих сценаріїв буде такий, за яким ще не закріплено продюсера, але сценарій виявиться цікавим та перспективним, лабораторія готова взяти на себе опіку над ним і допомогти знайти продюсера (продакшн-студію).

Усі учасники лабораторії матимуть можливість отримати поради від фахівців сценарної справи різних поколінь: українських режисерів та сценаристів Тараса Ткаченка та Романа Балаяна, а також європейського скрипт-доктора П’єра Ходгсонга, котрий з 2016-року є куратором відомої італійської сценарної лабораторії Торіно Скріпт Лаб та в європейській сценарній лабораторії Groupe Ouest.

Експериментальна частина лабораторії складається з ознайомлення з практикою розстановок по Берту Хелінґеру і аналізу сценарію в рамках цієї практики (оживлення персонажів сценарію з акторами). Розстановку проводитиме психолог-розстановник з 13-річним досвідом і акторською освітою Вікторія Корсун. Цей експериментальний блок допоможе опрацювати мотиви персонажів і їхню еволюцію.

Після проведення розстановок і аналізу сценарію скрипт-докторами (один на один), сценаристи вирушать на три тижні усамітнення в сценарну резиденцію, щоб переписати сценарій з огляду на роботу, проведену в рамках лабораторії.

По закінченню тритижневого терміну буде зібрано фокус-групу, перед якою буде проведена читка кожного переписаного сценарію за участю запрошених акторів і режисерів.

Завершиться практикум круглим столом, на якому буде підбито підсумки проведеної роботи, дано оцінку її результату та отриманому досвіду, а також обговорено інші актуальні для сценаристів питання.

Вартість: безкоштовно (для сценариста).

***

Вимоги до сценарію і сценариста:

Граничний термін подачі заявок на участь у сценарній лабораторії: 19 вересня 2018 року.

Сценарії, які будуть подані після цього часу, розглядатися не будуть.

***

Вимоги до заявника:

Проект буде реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Контактні особи:


Вікторія Трофіменко, 0935159396, ініціаторка проекту, режисерка, засновниця студії «Альба-фільм»


Анастасія Харлампова, 050 346 19 27, координаторка проекту

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY