Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ

Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ

13 Вересня 2018
2243
13 Вересня 2018
11:30

Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ

2243
Обсяг пошукової інтернет-реклами в Україні наближається до рівня телевізійної та в першому півріччі 2018 року склав 2,6 млн грн, а до кінця року може сягнути 10 млрд грн.
Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ
Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ

Про це повідомили на прес-конференції, організованій Інтернет Асоціаціацією України (ІнАУ), що відбулась сьогодні, 13 вересня. 

Комітет ІнАУ з питань інтернет-реклами розробив і реалізував методику оцінки обсягів пошукової реклами (кошти рекламодавців, витрачені на розміщення реклами в пошукових системах для інтернет-користувачів з України). Дані для вимірювання надані компанією SimilarWeb. 

Голова комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами Михайлов Коміссарук зазначив, що ринок медійної інтернет-реклами чи не єдиний, який зміг відновитися після початку війни, його обсяг зрівнявся з обсягом у 2013 році. А обсяг за перше півріччя 2018 збільшився більше ніж на 30% порівняно з першим півріччям 2017 року.

За його словами, щоби дослідити обсяг ринку пошукової реклами (як одного з сегментів інтернет-реклами), ІнАу намагалася «знайти порозуміння» з великими компаніями, що надають сервіс пошуку, а саме Google та Yandex, але вони «проявили скромність у наданні данних». Тож дослідження було проведено завдяки даним, що надали близько 14 інтернет-агентств, які займаються такою рекламою. 

Олександр Яценко з комунікаційної компанії  Dentsu Aegis Network Ukraine розповів, що, за результатами дослідження, обсяг інтернет-реклами в Україні в першому півріччі склав 3,7 млрд грн, а обсяг пошукової реклами - 2 ,611 млрд грн. 

«Це кількість грошей, які "наклікала" українська аудиторія на рекламі під час пошуку», – пояснив він. А також додав, що є всі підстави очікувати, що до кінця року цей показник сягне 10 млрд грн.

Олександр Яценко також розповів, що в 2017 році понад 56% пошукової реклами було розміщено через мобільні пристрої (смартфони та планшети), ця тенденція зберігатиметься й надалі.

«Сьогодні, за результатами першого півріччя цього року, близько 63% усієї інтернет-реклами розміщується через мобайл. Вочевидь, до кінця року ця цифра скорегується і потенційно може сягнути 65-70%», – прокоментував він.

За обсягом пошукової реклами лідирують категорії: покупки, бізнес та промисловість, туризм.

За словами Михайла Коміссарука, кількість регулярних користувачів інтернетом в Україні в 2010 році складала 28% від населення України віком старше 14 років.  У першому півріччі 2018 року проникнення інтернету в Україні складає 66%. «Це відповідає середнім показникам по Східній Європі», – додав він.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2243
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду