detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
13.09.2018 11:30
Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ
Обсяг пошукової реклами в Україні сягнув понад 2,6 млрд грн – ІнАУ
Обсяг пошукової інтернет-реклами в Україні наближається до рівня телевізійної та в першому півріччі 2018 року склав 2,6 млн грн, а до кінця року може сягнути 10 млрд грн.

Про це повідомили на прес-конференції, організованій Інтернет Асоціаціацією України (ІнАУ), що відбулась сьогодні, 13 вересня. 

Комітет ІнАУ з питань інтернет-реклами розробив і реалізував методику оцінки обсягів пошукової реклами (кошти рекламодавців, витрачені на розміщення реклами в пошукових системах для інтернет-користувачів з України). Дані для вимірювання надані компанією SimilarWeb. 

Голова комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами Михайлов Коміссарук зазначив, що ринок медійної інтернет-реклами чи не єдиний, який зміг відновитися після початку війни, його обсяг зрівнявся з обсягом у 2013 році. А обсяг за перше півріччя 2018 збільшився більше ніж на 30% порівняно з першим півріччям 2017 року.

За його словами, щоби дослідити обсяг ринку пошукової реклами (як одного з сегментів інтернет-реклами), ІнАу намагалася «знайти порозуміння» з великими компаніями, що надають сервіс пошуку, а саме Google та Yandex, але вони «проявили скромність у наданні данних». Тож дослідження було проведено завдяки даним, що надали близько 14 інтернет-агентств, які займаються такою рекламою. 

Олександр Яценко з комунікаційної компанії  Dentsu Aegis Network Ukraine розповів, що, за результатами дослідження, обсяг інтернет-реклами в Україні в першому півріччі склав 3,7 млрд грн, а обсяг пошукової реклами - 2 ,611 млрд грн. 

«Це кількість грошей, які "наклікала" українська аудиторія на рекламі під час пошуку», – пояснив він. А також додав, що є всі підстави очікувати, що до кінця року цей показник сягне 10 млрд грн.

Олександр Яценко також розповів, що в 2017 році понад 56% пошукової реклами було розміщено через мобільні пристрої (смартфони та планшети), ця тенденція зберігатиметься й надалі.

«Сьогодні, за результатами першого півріччя цього року, близько 63% усієї інтернет-реклами розміщується через мобайл. Вочевидь, до кінця року ця цифра скорегується і потенційно може сягнути 65-70%», – прокоментував він.

За обсягом пошукової реклами лідирують категорії: покупки, бізнес та промисловість, туризм.

За словами Михайла Коміссарука, кількість регулярних користувачів інтернетом в Україні в 2010 році складала 28% від населення України віком старше 14 років.  У першому півріччі 2018 року проникнення інтернету в Україні складає 66%. «Це відповідає середнім показникам по Східній Європі», – додав він.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY