Про припинення співпраці «112 Україна» домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня – Марчевський

Про припинення співпраці «112 Україна» домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня – Марчевський

20 Серпня 2018
2563
20 Серпня 2018
16:33

Про припинення співпраці «112 Україна» домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня – Марчевський

2563
Генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський повідомив, що публікація «Радіо Свободи» про одностороннє припинення співпраці не відповідає дійсності
Про припинення співпраці «112 Україна» домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня – Марчевський
Про припинення співпраці «112 Україна» домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня – Марчевський

«Детектор медіа» дає коментар генпродюсера повністю:

«В один день, 20.08, на сайті "Радіо Свобода" вийшли дві публікації. Одна називалась "Канал 112 Україна розірвав співпрацю з Радіо Свобода", а друга – "Хто купив телеканал "112 Україна"? (Розслідування)". Я оцінюю їх як пов'язані, такі, що не відповідають дійсності та підготовлені без дотримання журналістських стандартів.

Про припинення співпраці телеканал домовився з "Радіо Свобода" ще на початку серпня цього року, тоді була вказана і причина цього – запуск декількох нових проектів у наступному сезоні. В результаті було підписано додаткову угоду про припинення співпраці. Тому інформація на сайті "Радіо Свобода" про розірвання співпраці в односторонньому порядку не відповідає дійсності.

Додатковим і несподіваним результатом припинення співпраці між "112 Україна" та "Радіо Свобода" стала друга, вийшла у той самий день, публікація – "Хто купив телеканал "112 Україна"? (Розслідування)". Вона готувалася тим самим ЗМІ, який був незадоволений припиненням співпраці з нами. Це перше, що ставить під сумнів об'єктивність матеріалу. Іншим таким підтвердженням суб'єктивності "розслідування" є спосіб спілкування журналіста. Зокрема питання від журналістки "Радіо Свобода" (далі цитата питання): "Хто вас призначив генпродюсером – Медведчук Віктор чи Чорний Віктор?". Очевидно, що журналіст, що задає таке питання, не допускає третього варіанту, не бажає і не збирається почути відповідь. Я неприємно здивований підходом до підготовки редакцією "Радіо Свобода" вказаних матеріалів. Ще раз заявляю, що вони взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти», – відповів він.

Нагадаємо, 20 серпня «Радіо Свобода» повідомила, що телеканал «112 Україна» в односторонньому порядку розірвав з нею співпрацю. На каналі виходила телепрограма «Радіо Свободи» «Донбас.Реалії».

У своїй заяві «Радіо Свобода» з посиланням на «Детектор медіа» зауважує, що у червні 2018 року на каналі «112 Україна» змінився генеральний продюсер і українські медіа-експерти відтоді помітили зміщення акцентів у редакційній політиці, зокрема різке збільшення цитування українського політика, наближеного до Кремля, Віктора Медведчука.

Згодом головний продюсер української редакції «Радіо Свобода» Наталя Симоніна повідомила у коментарі «Детектору медіа», що пов’язує відмову каналу «112 Україна» співпрацювати з проектом «Радіо Свобода» зі зміною редакційної політики та топ-менеджменту каналу у червні 2018 року. За її словами, програма «Донбас. Реалії» продовжить виходити в ефірі регіональних партнерів «Радіо Свободи».

Нагадаємо, канал «112 Україна» з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії», у співпраці виходили щотижневі проекти «Воєнний Щоденник» і «Завтра».

На фото - Артем Марчевський

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду