VoxUkraine повідомляє про «конструктивне вирішення спору» між Миловановим та Шкарповою

VoxUkraine повідомляє про «конструктивне вирішення спору» між Миловановим та Шкарповою

2 Липня 2018
1870
2 Липня 2018
16:46

VoxUkraine повідомляє про «конструктивне вирішення спору» між Миловановим та Шкарповою

1870
Наглядова рада VoxUkraine на загальних зборах розглянула ситуацію, яка відбулася нещодавно між співзасновником VoxUkraine Тимофієм Миловановим та лідером проекту VoxCheck Оленою Шкарповою. Милованов залишатиметься радником з методології проекту
VoxUkraine повідомляє про «конструктивне вирішення спору» між Миловановим та Шкарповою
VoxUkraine повідомляє про «конструктивне вирішення спору» між Миловановим та Шкарповою

Про це повідомляє редколегія VoxUkraine.

Наглядова рада складається з Юрія Городніченка (голова), Олени Білан, Олександра Жолудя, Ілони Сологуб, Сергія Плохія.

Вони, зокрема, вирішили пришвидшити розробку комунікаційної стратегії VoxUkraine, у тому числі політики щодо зовнішніх комунікацій працівників та редколегії, зокрема в соцмережах. А до розробки та затвердження такої політики наглядова рада рекомендувала співробітникам VoxUkraine та членам керівних органів утриматись від коментарів і публікацій, які стосуються фінансового стану, структурних змін, призначень чи звільнень, внутрішніх процесів VoxUkraine.

Також наглядова рада вирішила провести позаплановий аудит VoxCheck, звернувши увагу на ризики, які озвучив Тимофій Милованов.  

На загальних зборах також було прийнято рішення, що формальні повноваження працівників, редколегії та керівництва мають бути приведені у відповідність із роботою, яку вони фактично виконують.

«Оскільки Тимофій Милованов через велику завантаженість фактично не редагує тексти проекту VoxCheck, рекомендуємо вивести його зі складу редколегії проекту. Водночас, Тимофій Милованов як засновник VoxCheck  залишатиметься радником з методології проекту», – йдеться в повідомленні редколегієї.

«Детектор медіа» звернувся до пана Милованова по коментар.

Нагадаємо, 30 червня стало відомо, що співзасновник та член редакційної колегії VoxUkraine, професор Пітсбурзького університету Тимофій Милованов залишив наглядову раду проекту VoxCheck.

Нагадаємо, що VoxUkraine - це незалежна аналітична платформа, заснована після Революції гідності у 2014 році групою економістів та юристів, які працюють в Україні і за кордоном. Проект працює над дослідженнями, публікує економічний онлайн-журнал, а також розвиває декілька освітніх проектів.

VoxCheck – це незалежний фактчек-проект VoxUkraine, який перевіряє висловлювання політиків. З 23 березня 2018 року VoxCheck є підписантом Кодексу етики Міжнародної мережі фактчекерів інституту Poynter.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1870
Читайте також
12.12.2018 10:51
«Детектор медіа»
3 102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду