Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для тимчасових дозволів

Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для тимчасових дозволів

26 Квітня 2018
1353
26 Квітня 2018
18:41

Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для тимчасових дозволів

1353
26 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила замовити в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок телевізійних і радійних частот у 10 населених пунктах Луганської області та 9 населених пунктах Донецької області для надання тимчасових дозволів на мовлення.
Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для тимчасових дозволів
Нацрада замовляє в УДЦР прорахунок частот для тимчасових дозволів

Прорахунок частот замовлено відповідно до нового порядку, який набув чинності 17 квітня та який був розроблений відповідно до норм нового закону про тимчасове мовлення.

«Це замовлення повязано з початком застосування процедури надання тимчасових дозволів відповідно до закону, ухваленого наприкінці минулого року. Відповідно до порядку ми замовляємо в УДЦР прорахунок, оплачуємо його, і потім надаємо дозволи», - повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект № 6565 «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України», яким узаконила поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів замість ліцензій Нацрадою за заявковим принципом на позаконкурсних підставах. 9 січня цей закон підписав президент, а набуде він чинності 11 лютого 2018 року.

Відповідно до закону, Нацрада зможе видавати дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення. Дозволи надаватимуться без проведення конкурсу (за заявковим принципом) і безоплатно, строк дії дозволу — до одного року.

При видачі дозволів Нацрада має керуватися необхідністю захисту інтересів держави, протидії інформаційній агресії, збалансованого та неупередженого інформування аудиторії про суспільно значущі події в Україні. Виходячи з цих пріоритетів, Нацрада має визначати відповідні вимоги до програмної концепції мовлення на територіях з особливим режимом мовлення.

Також на території з особливим режимом мовлення може бути продовжене аналогове мовлення (навіть після переходу від аналогового до цифрового) — для забезпечення можливості тимчасового мовлення.

Території з особливим режимом мовлення — це райони України, що межують із тимчасово окупованою територією України (Автономною Республікою Крим та містом Севастополем) та райони Донецької й Луганської областей.

26 січня Нацрада винесла на громадське обговорення проект Порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу. 1 березня Нацрада затвердила регуляторний акт. Він набув чинності 17 квітня після реєстрації в Міністерстві юстиції та оприлюднення в «Офіційному віснику».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду