Держкомтелерадіо вилучив на столичному книжковому ринку видання, без дозволу завезені з Росії

Держкомтелерадіо вилучив на столичному книжковому ринку видання, без дозволу завезені з Росії

16 Квітня 2018
1280
16 Квітня 2018
15:31

Держкомтелерадіо вилучив на столичному книжковому ринку видання, без дозволу завезені з Росії

1280
Держкомтелерадіо ухвалив рішення про накладення адміністративно-господарського штрафу в розмірі 37 тисяч 230 гривень на суб’єкта господарювання ФОП Онищука Юрія Сергійовича, який реалізовував на книжковому ринку «Петрівка» видання, завезені з території держави-агресора без довільних документів, передбачених статтею 28-1 Закону України «Про видавничу справу».
Держкомтелерадіо вилучив на столичному книжковому ринку видання, без дозволу завезені з Росії
Держкомтелерадіо вилучив на столичному книжковому ринку видання, без дозволу завезені з Росії

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Порушника виявлено в ході спільних заходів Держкомтелерадіо і СБУ. Книги, які реалізовувалися без відповідних дозволів, вилучено із продажу. У разі виявлення повторного порушення суб’єкт господарювання сплатить штраф у розмірі 186 тисяч 150 гривень.

Держкомтелерадіо нагадує, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів дотримуватися закону та наголошує, що легально ввезеною  в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 1 січня 2018 року Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій. Водночас надано 221 відмову у видачі дозволів, з них 21 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо. 

На фото: книжковий ринок «Петрівка»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду