Незалежне інтернет-видання «Новинарня» потребує фінансової допомоги читачів

Незалежне інтернет-видання «Новинарня» потребує фінансової допомоги читачів

17 Лютого 2018
3762
17 Лютого 2018
16:02

Незалежне інтернет-видання «Новинарня» потребує фінансової допомоги читачів

3762
Засновник і головний редактор незалежного інтернет-видання «Новинарня» Дмитро Лиховій звернувся до читачів із проханням підтримати проект.
Незалежне інтернет-видання «Новинарня» потребує фінансової допомоги читачів
Незалежне інтернет-видання «Новинарня» потребує фінансової допомоги читачів

Про це він написав у своєму Facebook.

Головний редактор повідомив, що зараз у редакції бракує грошей на гонорари авторам та на оплату віртуального серверу провайдера.

«Останнім часом у нас виходить як мінімум по одному великому журналістському матеріалу на день.  Наприклад, цього тижня - велике розслідування Lera Burlakova про фінансування укріплень в АТО, стаття Liudmyla Klishchuk про судову справу коригувальників "ДНР"; інтерв'ю Olya Gordiychuk з інформатором СБУ Едуардом Неделяєвим, звільненим із полону "ЛНР", і Olena Maksymenko "Меллон" - із британською журналісткою й правозахисницею, вигнаною з Криму; нариси Nastka Fedchenko про бійця АТО з Криму і про "дитину війни" з Торецька. Був щомісячний книжковий огляд Тетяна Трофименко. Були ще менш ексклюзивні статті, але теж трудозатратні.  Власне, це навіть не за тиждень, а за 5 робочих днів.

Без зайвої скромності - не всі великі сайти, фінансовані грошовими мішками, можуть таким похвалитися. А ось "Новинарня" мішками не фінансована. І з такою тематикою, як у нас, на гранти особливо не розженешся, як виявилося. Тобто нема вже давно навіть дрібних грантів. Хоча ми стараємося, шукаємо. (Хоча часу катма). А ще ми об'єктивні і не маніпулятивні. І джинси в нас - нуль. При цьому я як редактор-засновник вважаю, що всяка (чужа, я почекаю) хороша робота має бути оплачена. І щоб журналіст написав якісний, чесний матеріал, йому потрібен гонорар. Хоч трохи наближений до середнього по ринку», - написав Дмитро Лиховій.

За його словами, наразі завдяки благодійній допомозі щомісячний гонорарний фонд «Новинарні» помітно зріс. «І це інтенсивний, а не екстенсивний шлях розвитку. Буде більше якісних статей - читач поважатиме і потягнеться (принаймні я так вважаю)… І, до речі, в останні тижні відвідуваність помітно зросла. Що особливо тішить і надихає», - зазначив головред.

Але редакція повинна терміново заплатити за віртуальний сервер VPS/VDS 7549 грн. Таких грошей наразі в редакції немає, і «Новинарня» звертається за підтримкою до читачів.

Редакція нагадує, що за виданням не стоять жодні політичні чи бізнесові спонсори: «Ми спираємося лише на своїх читачів, офіційних рекламодавців та грантодавців. Наше кредо – чесність, об’єктивність, патріотизм».

Кошти з пожертв ідуть на гонорари авторам «Новинарні», на технічну підтримку сайту, на платню штатним працівникам, редакторам стрічки новин.

На сайті «Новинарні» можна знайти форми, які дозволяють перевести кошти на рахунки редакції, зокрема:

Картки «Приватбанку»:
№ 5363 5423 0505 6716 Лиховій Д. В. (гривні)
№ 4731 2171 0967 2509 Лиховій Д. В. ($)
№ 4731 2171 0967 2038 Лиховій Д. В. (€)

Нагадаємо, невдовзі після свого звільнення з редакції газети «Україна молода» Дмитро Лиховій заснував онлайн-проект «Новинарня», сфокусований насамперед на подіях у зоні АТО, проблемах української армії та навколомілітарістській тематиці, зокрема складнощах, із якими стикаються військові після повернення з війни. Перша публікація на сайті незалежного інтернет-видання з'явилась у січні 2016 року.

Читайте також на «Детекторі медіа»: «Адмінка редактора. Олдскульні принципи редагування Дмитра Лиховія в онлайні».

На фото - Дмитро Лиховій

Фото: Павло Шевчук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду