«Укрпошта» і «Експрес медіа сХаб» досягли компромісу - Мінінфраструктури

«Укрпошта» і «Експрес медіа сХаб» досягли компромісу - Мінінфраструктури

29 Січня 2018
2197
29 Січня 2018
12:50

«Укрпошта» і «Експрес медіа сХаб» досягли компромісу - Мінінфраструктури

2197
Керівники ПАТ «Укрпошта» та ТзОВ «Експрес медіа сХаб» під час робочої зустрічі за участі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна порозумілися щодо вирішення питання розповсюдження періодичних видань холдингу за передплатою з доставкою, починаючи з 1 березня 2018 року
«Укрпошта» і «Експрес медіа сХаб» досягли компромісу - Мінінфраструктури
«Укрпошта» і «Експрес медіа сХаб» досягли компромісу - Мінінфраструктури

ПАТ «Укрпошта» розпочинає нову передплатну кампанію на видання ТзОВ «Експрес медіа сХаб», повідомляється на сайті підприємства.

Рішення про співпрацю ухвалене після компенсації витрат компанії за розповсюдження першого цьогорічного випуску газети згідно з гарантійним листом та затверджене підписаним договором між холдингом та Львівською дирекцією Укрпошти 23 січня, йдеться в повідомленні.

«Укрпошта» запросила читачів із 26 січня звертатись до її відділень для оформлення передплати на видання «Експрес медіа сХаб». Спеціальна передплатна кампанія на видання «Експрес медіа сХаб» триватиме до 27 лютого включно.

«Укрпошта готова зробити все необхідне для успішного виконання цієї програми — всі наші зобов’язання відповідно до укладеного договору будуть виконані. Ми завжди виступали за свободу слова в країні та співпрацюємо з усіма виданнями, що мають договірні відносини з компанією. Ми займаємось бізнесом, а не політикою», — наголосив в. о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Укладений договір-доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 р. між ПАТ «Укрпошта» та ТзОВ «Експрес медіа сХаб» передбачає здійснення доставки передплачених видань з 1 березня. Враховуючи інтереси клієнтів та читачів, які не отримуватимуть видання холдингу до березня поточного року, а також задля підтримки тиражів у січні–лютому, Укрпошта готова збільшити обсяги їхньої реалізації вроздріб у відділеннях поштової мережі.

«Ми приносимо свої вибачення читачам за те, що вони стали заручниками цього спору та не отримали нові випуски газет. Зі свого боку ми зробимо все можливе, аби подібна ситуація не повторилась в майбутньому. Укрпошта ще раз наголошує, що газету, як і раніше, можна придбати у відділеннях компанії»,— додав пан Смілянський. «Укрпошта» також готова додатково мотивувати персонал компанії за оформлення нової передплати на видання холдингу.

Водночас ПАТ «Укрпошта» підкреслює, що залишає за собою право подати судові позови через витрати в результаті господарського спору з ТзОВ «Експрес медіа сХаб».

«Це вкрай важливе рішення і я радий, що компромісу досягнуто. Передусім ми маємо шанувати інтереси держави і громадян, тоді всі конфліктні ситуації вирішуються швидко та ефективно», - заявив з цього приводу міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Нагадаємо, 23 січня 2018 року під головуванням міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулась нарада щодо конфліктної ситуації, яка склалася між ПАТ «Укрпошта» та ТзОВ «Експрес медіа с Хаб» і призвела до тимчасового припинення розповсюдження за передплатою, зокрема, всеукраїнської україномовної газети «Експрес».

У заході взяли участь в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, засновник «Експрес медіа сХаб» Ігор Починок, народний депутат України Микола Княжицький, а також представники ГО «Детектор медіа» та «Української асоціації медіа-бізнесу».

Володимир Омелян закликав обидві сторони конфлікту до конструктивного діалогу та «до поновлення повноцінної співпраці як в інтересах читачів, так і країни загалом, оскільки вільні і незалежні українські медіа є складовою національної безпеки країни».

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги. 4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

15 січня компанія-видавець газети «Експрес» підтвердила, що у п'ятницю, 12 січня, отримала кур'єрською службою від генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського конверт із Договором на розповсюдження видань за передплатою, названим у супровідному листі «типовим». «Керівник компанії-видавця Андрій Вей скріпив договір печаткою та підписом, підписані документи скеровані в "Укрпошту"», - зазначили в «Експресі».

Однак того ж дня ПАТ «Укрпошта» заявило про зрив нового етапу переговорів з видавцем львівської газети «Експрес» і звинуватило «Експрес медіа сХаб» у побитті свого юриста.

17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув ситуацію, яка виникла між газетою «Експрес» та ПАТ «Укрпошта». Голова Комітету Вікторія Сюмар («Народний фронт») закликала компанії якнайшвидше владнати ситуацію з передплатою газети.

у четвер, 18 січня, вдень журналісти газети «Експрес» повідомили, що шістьох їх колег затримала поліція, незабаром газетярів відпустили

22 січня Галицький районний суд Львова зобов'язав поліцію відкрити провадження через повернення «Укрпоштою» коштів передплатникам «Експресу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду