Львівська міськрада вирішила, що газету «Ратуша» слід роздержавити якнайшвидше

Львівська міськрада вирішила, що газету «Ратуша» слід роздержавити якнайшвидше

25 Січня 2018
1997
25 Січня 2018
15:46

Львівська міськрада вирішила, що газету «Ратуша» слід роздержавити якнайшвидше

1997
Львівська міська рада ухвалила рішення про перетворення газети «Ратуша», друкованого органу міськради, з комунального підприємства на товариство з обмеженою відповідальністю
Львівська міськрада вирішила, що газету «Ратуша» слід роздержавити якнайшвидше
Львівська міськрада вирішила, що газету «Ратуша» слід роздержавити якнайшвидше

Рішення депутати ухвалили в четвер, 25 січня, на своєму сесійному засіданні, повідомляє Галінфо.

«Люблю газету «Ратуша»,  читаю газету «Ратуша». Ми минулого року профінансували друк газети на 1,5 млн гривень, жодна інша газета у Львові не мала від нас такої підтримки. Всі повинні бути в рівних умовах», – цитує видання міського голову Львова Андрія Садового.

За словами головного редактора «Ратуші» Миколи Савельєва, ухвала є незаконною.

«Рішення трудового колективу немає. Я цю ухвалу не підписував. Ми маємо домовленість з інвестором на листопад-грудень і я не погоджуюся з ухвалою, яка має вступити в дію з 1 березня. Закон про роздержавлення дає нам час до 31 грудня 2018 року», – заявив головред «Ратуші». У коментарі журналістам пан Савельєв сказав, що після консультацій з юристами домагатиметься скасування ухвали.

Водночас голова фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик зауважив, що 1 березня буде створена ліквідаційна комісія з представників трудового колективу, яка матиме до кінця року досить часу, щоб провести необхідні процедури.

Як повідомляв «Детектор медіа», в квітні 2016 року депутати проголосували за вихід Львівської міськради з переліку засновників львівської газети «Ратуша». Таким чином міськрада дала згоду на реформування комунальної газети і перетворення її на незалежне видання. Підставою стала пропозиція редактора «Ратуші» та рішення трудового колективу газети про роздержавлення видання. Видання, формально підпорядковуючись міськраді, відзначається послідовною різкою критикою на адресу особисто міського голови та мерії загалом. 

17 листопада 2017 року мерія Львова відмовилась підвищити зарплати працівникам газети «Ратуша». За словами Андрія Садового, у мерії нема жодної інформації про фінансово-господарську діяльність газети, засновником якої є міськрада.

Управління фінансового контролю Львівської міської ради до 15 грудня планувало провести фінансову перевірку комунального підприємства редакції газети «Ратуша» за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року. Микола Савельєв назвав рішення про проведення аудиту – «вдарити газетярів у спину».

За словами головного редактора, на 2018 рік з міського бюджету Львова «Ратуші» планувалося виділити близько 1млн 800 тисяч гривень.

Фото: UkrFoto.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Читайте також
30.11.2017 14:35
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду