Львівська міськрада перевірить фінанси газети «Ратуша» за чотири роки

Львівська міськрада перевірить фінанси газети «Ратуша» за чотири роки

24 Листопада 2017
1600
24 Листопада 2017
14:49

Львівська міськрада перевірить фінанси газети «Ратуша» за чотири роки

1600
Управління фінансового контролю Львівської міської ради до 15 грудня проведе фінансову перевірку комунального підприємства редакції газети «Ратуша» за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року. Провести перевірку доручив міський голова Андрій Садовий.
Львівська міськрада перевірить фінанси газети «Ратуша» за чотири роки
Львівська міськрада перевірить фінанси газети «Ратуша» за чотири роки

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-службу Львівської міськради.

«Управління фінансового контролю від сьогоднішнього дня розпочинає проведення перевірки. До питання додаткового фінансування газети «Ратуша» з бюджету міста ми повернемось після результатів перевірки. Наразі зарплата працівникам редакції виплачується в межах тих призначень, які є», – розповів в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Видання нагадує, що 17 листопада мерія Львова відмовилась підвищити зарплати працівникам газети «Ратуша». За словами Андрія Садового, у мерії нема жодної інформації про фінансово-господарську діяльність газети, засновником якої є міськрада.

За інформацією видання, газета «Ратуша» формально підпорядкована міськраді, однак відзначається послідовною різкою критикою на адресу особисто міського голови та мерії загалом. Зараз триває процес її переходу із комунальної власності в приватну.

Львівський портал повідомляє, що рішення про перевірку фінансової діяльності газети ухвалив сьогодні, 24 листопада, на своєму засіданні виконком Львівської міськради. На засідання завітав колектив «Ратуші» на чолі з головредом Миколою Савельєвим, який вимагав виділення коштів на зарплати працівникам видання.

Міський голова натомість на засідання виконкому не з’явився. Головний редактор газети залишив меру Львова передачу: свіжий випуск газети «Ратуша», документи щодо фінансової діяльності видання та два яйця.

«На минулому виконкомі міський голова Андрій Садовий виступив із брехливою заявою. Він заявив, що ми відмовилися пройти аудит. У листопаді 2016 року ми повністю пройшли аудит. Садовий сказав, що у нас скажені зарплати. У нас зарплати у працівників – 4 тисячі гривень», – повідомив пан Савельєв.

Депутат міськради Ігор Телішевський висловив здивування упередженим ставленням міської влади до різних комунальних підприємств Львова: «Коли у нас є АТП-1, Львівелектротранс, Львівспецкомунтранс. Коли є звинувачення, що вони розкрадають кошти, їм поповнювали мільйонами статутний капітал. Перевірки ніхто не хотів проводити. А виявляється до преси йде зовсім інше ставлення!».

Як повідомляв «Детектор медіа», в квітні 2016 року депутати проголосували за вихід Львівської міськради з переліку засновників львівської газети «Ратуша». Таким чином міськрада дала згоду на реформування комунальної газети і перетворення її на незалежне видання.

Підставою для прийняття цієї ухвали стала пропозиція редактора «Ратуші» та рішення трудового колективу газети про роздержавлення видання. У березні колектив газети, зважаючи на вимоги закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», прийняв рішення перетворити газету на комерційне видання.

Фото: zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1600
Читайте також
30.11.2017 14:35
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду