Нацрада додала два канали до списку адаптованих

Нацрада додала два канали до списку адаптованих

21 Грудня 2017
1412
21 Грудня 2017
14:10

Нацрада додала два канали до списку адаптованих

1412
21 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення додала два телеканали до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.
Нацрада додала два канали до списку адаптованих
Нацрада додала два канали до списку адаптованих

До так званого «списку адаптованих каналів» додано телеканали Dorama та RTVD.

Dorama – це кіноканал з іспанською ліцензією, що транслює фільми виробництва Південної Кореї, Туреччини, Китаю, Тайваню та Японії, мовить російською та англійською мовами без реклами. З проханням внести цей канал до переліку до Нацради звернулася компанія Content Generation Distribution Ltd із Великої Британії.

RTVD – це німецький інформаційно-розважальний телеканал, що мовить німецькою та російською мовами без реклами. З проханням внести його до переліку до Нацради звернувся сам мовник – німецька компанія RTV Broadcast & Content Management Gmbh.

Водночас Нацрада відклала на один тиждень питання про внесення до переліку ще одного іноземного телеканалу за зверненням британської компанії Content Generation Distribution Ltd. Йдеться про дитячий російськомовний телеканал з іспанською ліцензією «В гостях у сказки».

Відкласти це питання запропонував член Нацради Олег Черниш. Він зауважив, що в цього дитячого телеканалу передбачена російська мова, тоді як існує законопроект щодо мови дитячих телеканалів (колеги пана Черниша зауважили: цей законопроект наразі не стосується іноземних телеканалів), а крім того ліцензійні документи телеканалу не передбачають права на кабельне мовлення.

Після внесених 21 грудня змін Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічує 170 іноземних телеканал, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

Останні зміни до переліку Нацрада вносила 14 вересня. Тоді до переліку додали сім телеканалів:TRT World (турецький інформаційно-культурологічний англомовний телеканал), Fight Network (канадський англомовний спортивний телеканал), Star Family (латвійський російськомовний кіноканал) і німецькі музичні телеканали Deluxe Lounge HD, Deluxe Music, Jukebox, RCK.TV.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1412
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду