Нацрада продовжила СТБ ліцензію, Бородянський розповів про нову стратегію

Нацрада продовжила СТБ ліцензію, Бородянський розповів про нову стратегію

5 Жовтня 2017
2732
5 Жовтня 2017
18:42

Нацрада продовжила СТБ ліцензію, Бородянський розповів про нову стратегію

2732
5 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила телеканалу СТБ ліцензію на аналогове ефірне мовлення в 66 містах.
Нацрада продовжила СТБ ліцензію, Бородянський розповів про нову стратегію
Нацрада продовжила СТБ ліцензію, Бородянський розповів про нову стратегію

Рішення підтримали одноголосно всі члени Нацради. Інших проектів рішення на голосування не виносилося, хоча телеканал СТБ має попередження і штраф Нацради за показ контенту, що може завдати шкоди дітям (нині СТБ оскаржує штраф у суді). Тобто Нацрада мала можливість відмовити в продовженні ліцензії за наявність систематичних порушень.

Строк дії продовженої ліцензії – 7 років, але до прийняття Нацрадою окремого рішення про перехід на цифрове мовлення або вимкнення аналогового телевізійного мовлення в регіоні. Для ліцензійного збору буде застосована знижка 80%, як це передбачено Методикою нарахування ліцензійного збору за продовження аналогових телевізійних ліцензій (адже строк дії ліцензії може виявитися меншим за 7 років).

Члени Нацради запитали в керівника СТБ Володимира Бородянського, чому СТБ не відмовиться від аналогової ліцензії, враховуючи, що 31 березня 2018 року має відбутися відключення аналогового телебачення. У відповідь Володимир Бородянський висловив непевність у тому, що аналог дійсно буде вимкнено цього дня. З ним погодився голова Нацради Юрій Артеменко, який упевнений, що вимкнення аналога знову перенесуть. Керівник СТБ вважає недоречним вимикати аналоговий сигнал уже через півроку, тому що населення недостатньо поінформовано про перехід на цифру і зникнення аналогового ТБ може стати шоком для глядачів.

За словами пана Бородянського, група StarLightMedia вже розробила новий інформаційний ролик про перехід на цифру та обговорила його з медіагрупами «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер». «Сподіваюся, ми його скоро запустимо. Суть ролика буде в тому, що в глядачів є кілька способів отримання телевізійного сигналу (цифровий ефірний, супутниковий, кабельний) і вони можуть обирати той, який для них кращий», - розповів він.

Володимир Бородянський розповів про стратегію зміни контентного наповнення телеканалу СТБ на найближчі два роки: зменшувати кількість шоу та збільшувати кількість серіалів. «Ми збільшуємо кількість художнього контенту протягом двох років. З 2019 року в нас відбудуться суттєві зміни: ми повністю замінимо лінійку весняних шоу серіалами власного виробництва. Тобто у весняному сезоні кількість шоу зменшиться, але вони залишаться в осінньому сезоні. Позиціонування каналу залишиться незмінним», - розповів керівник СТБ.

Наприклад, СТБ уже запустив у виробництво 60-серійний історичний серіал «Кріпачка», дія якого відбувається в Ніжині ХІХ століття в період після Кримської війни.

Але в ефірі каналу залишаться й шоу. Зокрема, наступного року СТБ готує праймове тревел-шоу за форматом Amazing Race, який кілька років тому адаптував телеканал «1+1» під назвою «Великі перегони». Також наступного року СТБ готуватиме новий сезон національного відбору на «Євробачення» (спільно з Національною суспільною телерадіокомпанією України) та планує робити другий сезон Invictus Games – спортивних змагань військових, які зазнали травм під час виконання професійних обов’язків. Цього року українська збірна вперше брала участь в Invictus Games, національний відбір організовував СТБ, який потім показував і щоденники змагань.

На запитання Юрія Артеменка, чи продовжаться на СТБ програми з екстрасенсами, до яких Нацрада має чимало зауважень, Володимир Бородянський відповів, що їх стане менше: «Ми будемо зменшувати кількість годин і показів проекту “Екстрасенси ведуть розслідування”, оскільки будемо заміняти його ігровими серіалами. А “Битва екстрасенсів” у нас залишиться».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду