Нацрада оголошує конкурс на місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5

Нацрада оголошує конкурс на місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5

27 Липня 2017
2653
27 Липня 2017
11:10

Нацрада оголошує конкурс на місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5

2653
27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на вільне місце в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія – загальнонаціональне мовлення) та затвердила конкурсні умови.
Нацрада оголошує конкурс на місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5
Нацрада оголошує конкурс на місце в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5

На конкурс буде виставлено місце в МХ-5, яким раніше володів телеканал «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс»), який за рішенням суду Нацрада вилучила з ліцензії «Зеонбуду».

Конкурсні умови передбачають:

- у загальному обсязі мовлення не менше 50% має становити частка соціально важливих програм (інформаційних та соціально-політичних) для забезпечення інформаційних потреб громадян;

- проведення інформаційної рекламної кампанії під час телевізійної трансляції програм щодо забезпечення населення засобами для прийому цифрового мовлення.

Конкурсна гарантія для претендентів на місце в МХ-5 становитиме 131 570 грн.

Оголошення конкурсу буде опубліковано найближчим часом у газеті «Голос України».

Нагадаємо, 20 липня Нацрада на виконання рішення суду вилучила телеканал «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс»), вимкнений «Зеонбудом» за борги, із ліцензії «Зеонбуду» як провайдера загальнонаціонального цифрового ефірного мультиплексу МХ-5.

Раніше, 8 грудня 2016 року, Нацрада за заявою «Зеонбуду» переоформила його ліцензію провайдера мультиплексу МХ-5. Вона вилучила з ліцензії телеканал БТБ, якому було анульовано ліцензію 16 червня 2016 року, натомість додала в ліцензію суспільний телеканал «Культура», який отримав ліцензію в результаті конкурсу, проведеного 31 серпня. Також у ліцензії всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії було замінено на Національну телекомпанію України, яка стала правонаступницею ліквідованих ОДТРК, а ТОВ «Телевізійні кабельні мережі “Всесвіт”» з міста Первомайська замінено на ТОВ «ТРК “Твій всесвіт”» (у грудні 2015 року відбулася реорганізація першої компанії, з якої була виділена друга).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2653
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду