Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення

Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення

29 Червня 2017
2185
29 Червня 2017
12:30

Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення

2185
29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила заново оголосити конкурс на місцеве мовлення з використанням 22 вільних ФМ-частот і затвердила нові конкурсні умови.
Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення
Нацрада оголошує новий конкурс на 22 ФМ-частоти для місцевого мовлення

Конкурс оголошено замість того, який було оголошено 18 травня, але скасовано 16 червня. Нацрада уточнила конкурсні умови: від конкурсантів вимагається, щоб інформаційні передачі місцевої тематики становили не 15% від загального обсягу мовлення, а 15% від обсягу власного продукту. Також до переліку частот додалася ще одна: в Перемишлянах Львівської області.

«Ми це робимо (змінюємо конкурсні умови. - ДМ) спеціально для того, щоб розширити коло радіостанцій і команд, які зможуть брати участь у конкурсі», - пояснив член Нацради Сергій Костинський.

На конкурс буде виставлено 22 ФМ-частоти в 14 областях. Обсяг мовлення на всіх частотах – 24 години на добу, потужність передавачів – від 10 Вт до 250 Вт. Кілька частот з передавачами 10-30 Вт прораховані для реалізації проекту малопотужного ФМ-мовлення для місцевих територіальних громад.

Концепція конкурсу – місцеве радіомовлення. Конкурсні умови передбачають дві вимоги до програмної концепції претендентів:

  • у загальному обсязі власного мовлення не менше 15% мають становити інформаційні передачі місцевої тематики;
  • дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення.

Конкурс буде невдовзі оголошено в газеті «Голос України».

Нагадаємо, 18 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 21 ФМ-частоту і затвердила конкурсні умови. Конкурс був оголошений у газеті «Голос України» 24 травня. 16 червня Нацрада скасувала оголошення цього конкурсу, щоб змінити конкурсні умови.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2185
Читайте також
12.05.2017 13:02
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду