Харківський телеканал АТВК змінив структуру власності

Харківський телеканал АТВК змінив структуру власності

30 Травня 2017
3637
30 Травня 2017
12:21

Харківський телеканал АТВК змінив структуру власності

3637
У харківського телеканалу АТВК, який пов’язують з Арсеном Аваковим, змінилися власники. Відповідні зміни до ліцензії телеканалу внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 25 травня.
Харківський телеканал АТВК змінив структуру власності
Харківський телеканал АТВК змінив структуру власності

Власником 97,4907% ПрАТ «ТРК “Право А/ТВК”» стало ТОВ «ИОВ». Власник решти 2,5093% акцій не розкривається. Раніше найбільшими акціонерами компанії були ТОВ «ИОВ» (49,3362%) і ПрАТ «Тріада-буд» (48,1545%). За даними бази даних SMIDA, ПрАТ «Тріада-буд» вибуло з числа акціонерів у четвертому кварталі 2016 року.

Кінцевим бенефіціарним власником телерадіокомпанії Нацрада вказала в держреєстрі телерадіоорганізацій Сергія Катрича. Він є одноосібним власником ТОВ «ИОВ», яке є основним акціонером телерадіокомпанії. Власником ТОВ «Тріада-буд», яке вибуло з числа акціонерів телеканалу, є харків’янин Володимир Андрющенко.

Попередні зміни в структурі власності телеканалу сталися влітку 2015 року. За даними SMIDA, станом на другий квартал 2015 року найбільшими акціонерами ПрАТ «ТРК “Право А/ТВК”» були: ТОВ «ИОВ» (49,3362%), ПрАТ «Тріада-буд» (33,1386%) і АТ «Телемовна компанія А/ТВК» (15,0027%).

Харківський телеканал АТВК пов’язують з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Генеральним директором телеканалу АТВК є Сергій Бордовський, який до призначення керівником АТВК протягом п'яти років працював членом правління ПАТ «Інвестор», пов’язаного з Аваковим.

Нагадаємо, в грудні 2016 року телеканал АТВК відмовився де-юре від ретрансляції телеканалу «Еспресо», щоб потрапити до складу універсальної програмної послуги та стати обов’язковим для ретрансляції в кабельних мережах Харкова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду