Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера

Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера

20 Квітня 2017
11503
20 Квітня 2017
18:23

Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера

11503
20 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію телеканалу 3S.tv (ТОВ «Телерадіокомпанія “Всесвітня інформаційна служба”») за заявою самого телеканалу, який припинив мовлення 1 березня.
Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера
Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера

Нагадаємо, ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» отримало ліцензію на супутникове мовлення в грудні 2014 року під запуск супутникового телеканалу Pravda Russian World Channel. Власником телекомпанії був голова «Савік Шустер студії» Павло Єлізаров. Він оголошував, що заплановані інвестиції в телеканал складуть 14,6 млн грн, а строк окупності проекту – 6 років. Контент для каналу мала виробляти «Савік Шустер студія»

У червні 2015 року партнером Павла Єлізарова із часткою 50% телекомпанії став телеведучий Савік Шустер, громадянин Канади. Тоді ж ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”»переоформила свою ліцензію в Нацраді, змінивши назву запланованого до старту каналу Pravda Russian World Channel на 3S.tv.

4 вересня 2015 року телеканал 3S.tv розпочав супутникове мовлення. Основою контенту каналу було ток-шоу «Шустер live» виробництва «Савік Шустер студії» і повтори старих випусків цього ток-шоу.

У 2016 році до числа власників каналу додалася ще й дружина Ігоря Бакая Олена Демчук. За даними єдиного державного реєстру, станом на квітень 2017 року власниками ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» є Павло Єлізаров (40%), Савік Шустер (50%), саме ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» (9,5%) та Олена Демчук (0,5%).

При цьому власниками ТОВ «Савік Шустер студія», яка виробляла контент для каналу, виступають кіпрська компанія «Шустер медіа інтернешнл лімітед» (42,9%), Павло Єлізаров (28,6%), Савік Шустер (14,3%) і Сергій Рудьковський (14,2%), кінцевими бенефіціарними власниками – Павло Єлізаров та Олена Антонова, яка є кінцевим бенефіарним власником компанії «Шустер медіа інтернешнл лімітед».

1 грудня 2016 року телеканал 3S.tv офіційно повідомив про припинення своєї діяльності з 1 січня 2017 року через фінансові труднощі. «Детектору медіа» на каналі повідомили, що 3S.tv шукатиме можливості відновити свою роботу у 2017 році. Тоді ж «Детектору медіа» тимчасово виконуюча обов’язки директора телекомпанії «Київ» Світлана Криворучко пояснила, що програма «Шустер live», яка паралельно з 3S.tv виходила на каналі «Київ», на її каналі виходитиме тільки до кінця року, бо ліцензійна угода в телекомпанії «Київ» із ТОВ «Савік Шустер студія» підписана до 31 грудня 2016 року.

Згодом стало відомо, що канал 3S.tv продовжить свою роботу, якщо зможе зібрати $10 млн. Починаючи з 1 січня 2017 року 3S.tv продовжував мовити, транслюючи повтори старих програм. З 1 березня 2017 року канал 3S.tv припинив мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11503
Читайте також
04.03.2017 11:28
Роман Романюк, Роман Кравець, Тетяна Козирєва«Українська правда»
2 476
02.03.2017 12:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
16 808
12.09.2016 17:37
Ельвіра Насібулліна, для «Детектора медіа»
2 313
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
valentyn
2562 дн. тому
Кацап ми за телеканал 3S.tv . Влада перемогла .
Andre
2562 дн. тому
Хохляндия - фальшивая страна. Я видел каждую пятницу в многоэтажных домах в каждом окне до поздна светились окна. Это Шустер священодействовал в своей студии. Каждый выступающий бил себя в грудь и заявлял о бесконечной любви к Украине и готов был умереть за свободу слова. Но барыга уничтожил Шустера и Украина молча проглотила это событие. Бараны никогда не протестуют против своего пастуха.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду