Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ

Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ

26 Січня 2017
3157
26 Січня 2017
18:58

Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ

3157
Народний депутат («Народний фронт») Микола Княжицький підтвердив інформацію про можливий продаж телеканалу «Еспресо».
Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ
Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ

Про це повідомляє «Українська правда».

«Якщо вас цікавить, чи є уже укладені якісь угоди, то ні. Але перемовини йдуть, ми цього не приховуємо», – заявив Микола Княжицький.

Видання стверджує, що із фінансуванням «Еспресо» у нардепа виникли проблеми. Як розповіли його колеги по фракції, мова йде про продаж частини каналу таким чином, щоб Микола Княжицький залишився молодшим партнером і далі керував цим ресурсом.

«Він просто втомився постійно збирати гроші. За великим рахунком, ні Авакову, ні іншим його однопартійцям канал особливо не потрібен, тому Княжицький шукає якогось постійного капіталу», – розповів співрозмовник «УП».

При цьому Княжицький та його однопартійці не повідомляють ім’я нового інвестора.

«Скажу лише, що це людина з найвищого кола української непублічної політики, яка раніше до медіа не мала жодного стосунку», – розповів один із депутатів НФ.

«Українська правда» також намагалася отримати інформацію про фінансування «малих», тобто інформаційних каналів.

«Великі медіахолдинги раніше витрачали по 120-130 мільйонів доларів на рік на утримання каналів. Зараз, за рахунок девальвації ці суми скоротились до 30-40 мільйонів. Малі канали коштують менше, але їх власників не можна назвати олігархами, ці гроші треба десь знайти», – розповів УП один із депутатів, який має власний канал.

До прикладу, за словами співрозмовника із оточення Княжицького, утримання «Еспресо» обходиться у значно скромнішу суму. «Це десь порядка 150 тисяч доларів на місяць. Але утримання "112-го" в найкращі часи обходилось до мільйона доларів в місяць», – розповідає співрозмовник з НФ.

Один з нових менеджерів NewsOne також повідомив про реальний місячний бюджет каналу. «Ви думаєте, що у нас тут у всіх великі гроші? У нас бюджет в чотири рази менший ніж у "112". У них десь тисяч 750 (доларів на місяць – УП), у нас – біля 200», – розповів він.

Медіаекспертка,  шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає такі цифри бюджетів на утримання згаданих каналів цілком можливими.

Нагадаємо, дружина нардепа від «Народного фронту» Миколи Княжицького Лариса Княжицька володіє 99 % (вартістю 3 217 500 грн) ТОВ «Новини-ТВ» (станом на 2015 рік на цю компанію була оформлена ліцензія телеканалу «Еспресо»). 1 % цієї компанії (32 500 грн) володіє народний депутат Вадим Денисенко з «Блоку Петра Порошенка».

Лариса Княжицька є власницею також 30 % статутного фонду ТОВ «Астра фінанс» (на суму 27 600 грн), рештою 70 % володіють «Новини-ТВ». «Астрі фінанс» повністю належить компанія «Голберрі», кінцевим бенефіціаром якої є також Лариса Княжицька. На «Голдберрі» оформлені цифрова та супутникова ліцензії «Еспресо». Якщо вирахувати кінцеву частку пані Княжицької в структурі власності «Еспресо» («Голдберрі»), то виходить, що вона володіє 99,3 % каналу, а Вадим Денисенко – 0,7 %.

Микола Княжицький також має 1 % (вартістю 5690 грн) компанії «Інтерпрофіт» (колишній продакшн телеканалу ТВі) і чверть ТОВ «Редакція газети «Вечірня газета”» (на суму 25 000 грн).

Стосунок до «Новин-ТВ» має й міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Його дружина Інна станом на кінець 2015 року мала з 31 жовтня 2014 року опціон на викуп у ТОВ «Новини-ТВ» частки компанії «Астра-Фінанс» за 5 051 600 грн. (у декларації це вказано, як фінансове зобов’язання родини пана Авакова: зобов'язання за попереднім договором купівлі-продажу частки в ТОВ «Астра-Фінанс», яке виникне в разі реалізації опціону на купівлю такої частки).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3157
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду