Вже наступного року 75% використання інтернету припадатиме на мобільні пристрої

28 Жовтня 2016
987
28 Жовтня 2016
14:18

Вже наступного року 75% використання інтернету припадатиме на мобільні пристрої

987
На мобільні пристрої припадатиме 75% використання інтернету у світі, прогнозує Zenith у новому дослідженні Mobile Advertising Forecasts. Частка мобільного користування інтернетом зросла різко – з 40% у 2012 році до 68% у 2016, а у 2018 році ми прогнозуємо її на рівні 79%.
Вже наступного року 75% використання інтернету припадатиме на мобільні пристрої

Це перше видання Zenith, присвячене виключно прогнозу розвитку мобільних реклами та технологій на 60 ключових рекламних ринках світу.

Іспанія, Гонконг та Китай – лідери використання мобільного інтернету

Країни з найвищим рівнем споживання мобільного інтернету розкидані по Західній Європі, Азії та Північній Америці. Найбільша частка споживання інтернету через мобільні пристрої припадає на Іспанію – 85%. Гонконг тримає друге місце із 79%, а материковий Китай – третій із 76%. Четверті – США (74%), а п’яте місце ділять Італія й Індія (73%). За два роки місця поміняються – Гонконг вийде вперед, там 89% споживання інтернету припаде на мобільні гаджети, Китай стане другим, а Іспанія – третьою.

Поширення смартфонів зросло у 2,4 рази за останні чотири роки 

Основним рушієм зростання використання мобільного інтернету стало швидке поширення відповідних пристроїв. У 2012 році лише 23% користувачів на наших 60 ринках мали смартфони і 4% – планшети, а тепер смартфони охопили вже 56% людей, з перспективою зростання до 63% у 2018 році. Планшети ж поки залишаються ближчими до предметів розкоші – ними володіють лише 15% мешканців 60 ринків, які ми дослідили.

Найбільше користуються смартфонами у Західній Європі та Азії

Найвищий рівень проникнення смартфонів – у Західній Європі та Азії. За нашими оцінками, на цей момент Ірландія є лідером за цим показником – там 92% населення користуються смартфонами. Далі йдуть Сінгапур (91%), Іспанія (88%), Норвегія (86%) та Південна Корея (84%).

А от поширення планшетів дуже відрізняється на різних ринках. На 10 з досліджуваних 60 ринків більше 50% населення мають планшети, а на інших десяти – менше 10%. Лише 3% мешканців Китаю володіють планшетами, і це істотно тягне донизу глобальні показники, адже на Китай припадає 27% населення наших 60 ринків. Та ж ситуація із Індією, яка представляє 26% від загальної кількості охоплених нашим дослідженням споживачів, а проникнення планшетів там знаходиться на рівні 6%. Натомість найвищий рівень охоплення цими гаджетами у Сінгапурі – 75%.

У 2018 році 60% реклами в інтернеті припадатиме на мобільний сегмент

Як ми вже відзначали у нашому останньому, вересневому, пронозі розвитку світового рекламного ринку, мобільна реклама обійде стаціонарні комп’ютери вже наступного року, отримуючи 52% обсягу всієї реклами в інтернеті. А іще за рік, у 2018 році, на мобільні пристрої припадатиме 60% інтернет-реклами. У грошовому вимірі  це складе 134 млрд. доларів США – більше, ніж витрати на рекламу в газетах, журналах, зовнішню та в кінотеатрах, разом узяті.

Що робити рекламодавцям?

Zenith радить усім брендам стати мобільно-орієнтованими у своїх цифрових комунікаціях: усі засоби, від сайтів до відеореклами, повинні повною мірою бути пристосовані для вживання через мобільні пристрої. Також рекламодавцям слід пам’ятати, що зростає мобільність самих споживачів – впродовж дня їх увага постійно переноситься із планшета настільний комп’ютер, далі на смартфон, інколи все це одночасно із переглядом телепрограм. Отже,  рекламодавці мають будувати досвід комунікації з брендом на всіх цих пристроях.

Також Zenith рекомендує рекламодавцям під час планування брати до уваги всеосяжну мобільну екосистему, включно із смарт-годинниками,  спортивними трекерами та іншими “розумними” пристроями. Адже споживачі, як правило, використовують все більше спеціалізованих пристроїв у різних ситуаціях, а це дає рекламодавцям можливість для дуже точних контактів.

Довідка:

Zenith – одне з найбільших медіа агентств у світі, яке працює у 95 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis One, з 2008-го – в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі Zenith працює більше 60 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, Sanofi, Raiffeisen Bank Aval, KOMO та інші національні й міжнародні бренди.

http://www.zenithoptimedia.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
987
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду