detector.media
28.10.2016 14:18
Вже наступного року 75% використання інтернету припадатиме на мобільні пристрої
На мобільні пристрої припадатиме 75% використання інтернету у світі, прогнозує Zenith у новому дослідженні Mobile Advertising Forecasts. Частка мобільного користування інтернетом зросла різко – з 40% у 2012 році до 68% у 2016, а у 2018 році ми прогнозуємо її на рівні 79%.

Це перше видання Zenith, присвячене виключно прогнозу розвитку мобільних реклами та технологій на 60 ключових рекламних ринках світу.

Іспанія, Гонконг та Китай – лідери використання мобільного інтернету

Країни з найвищим рівнем споживання мобільного інтернету розкидані по Західній Європі, Азії та Північній Америці. Найбільша частка споживання інтернету через мобільні пристрої припадає на Іспанію – 85%. Гонконг тримає друге місце із 79%, а материковий Китай – третій із 76%. Четверті – США (74%), а п’яте місце ділять Італія й Індія (73%). За два роки місця поміняються – Гонконг вийде вперед, там 89% споживання інтернету припаде на мобільні гаджети, Китай стане другим, а Іспанія – третьою.

Поширення смартфонів зросло у 2,4 рази за останні чотири роки 

Основним рушієм зростання використання мобільного інтернету стало швидке поширення відповідних пристроїв. У 2012 році лише 23% користувачів на наших 60 ринках мали смартфони і 4% – планшети, а тепер смартфони охопили вже 56% людей, з перспективою зростання до 63% у 2018 році. Планшети ж поки залишаються ближчими до предметів розкоші – ними володіють лише 15% мешканців 60 ринків, які ми дослідили.

Найбільше користуються смартфонами у Західній Європі та Азії

Найвищий рівень проникнення смартфонів – у Західній Європі та Азії. За нашими оцінками, на цей момент Ірландія є лідером за цим показником – там 92% населення користуються смартфонами. Далі йдуть Сінгапур (91%), Іспанія (88%), Норвегія (86%) та Південна Корея (84%).

А от поширення планшетів дуже відрізняється на різних ринках. На 10 з досліджуваних 60 ринків більше 50% населення мають планшети, а на інших десяти – менше 10%. Лише 3% мешканців Китаю володіють планшетами, і це істотно тягне донизу глобальні показники, адже на Китай припадає 27% населення наших 60 ринків. Та ж ситуація із Індією, яка представляє 26% від загальної кількості охоплених нашим дослідженням споживачів, а проникнення планшетів там знаходиться на рівні 6%. Натомість найвищий рівень охоплення цими гаджетами у Сінгапурі – 75%.

У 2018 році 60% реклами в інтернеті припадатиме на мобільний сегмент

Як ми вже відзначали у нашому останньому, вересневому, пронозі розвитку світового рекламного ринку, мобільна реклама обійде стаціонарні комп’ютери вже наступного року, отримуючи 52% обсягу всієї реклами в інтернеті. А іще за рік, у 2018 році, на мобільні пристрої припадатиме 60% інтернет-реклами. У грошовому вимірі  це складе 134 млрд. доларів США – більше, ніж витрати на рекламу в газетах, журналах, зовнішню та в кінотеатрах, разом узяті.

Що робити рекламодавцям?

Zenith радить усім брендам стати мобільно-орієнтованими у своїх цифрових комунікаціях: усі засоби, від сайтів до відеореклами, повинні повною мірою бути пристосовані для вживання через мобільні пристрої. Також рекламодавцям слід пам’ятати, що зростає мобільність самих споживачів – впродовж дня їх увага постійно переноситься із планшета настільний комп’ютер, далі на смартфон, інколи все це одночасно із переглядом телепрограм. Отже,  рекламодавці мають будувати досвід комунікації з брендом на всіх цих пристроях.

Також Zenith рекомендує рекламодавцям під час планування брати до уваги всеосяжну мобільну екосистему, включно із смарт-годинниками,  спортивними трекерами та іншими “розумними” пристроями. Адже споживачі, як правило, використовують все більше спеціалізованих пристроїв у різних ситуаціях, а це дає рекламодавцям можливість для дуже точних контактів.

Довідка:

Zenith – одне з найбільших медіа агентств у світі, яке працює у 95 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis One, з 2008-го – в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі Zenith працює більше 60 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, Sanofi, Raiffeisen Bank Aval, KOMO та інші національні й міжнародні бренди.

http://www.zenithoptimedia.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY