Телегрупи підпишуть із Нацполіцією меморандум щодо боротьби з піратством

Телегрупи підпишуть із Нацполіцією меморандум щодо боротьби з піратством

22 Вересня 2016
2233
22 Вересня 2016
20:46

Телегрупи підпишуть із Нацполіцією меморандум щодо боротьби з піратством

2233
23 вересня Національна поліція України проведе круглий стіл з представниками медіабізнесу та підпише меморандум про співробітництво в сфері боротьби з інтернет-піратством. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, виступаючи 22 вересня на конференції «Телебачення як бізнес» в рамках Kiev Media Week
Телегрупи підпишуть із Нацполіцією меморандум щодо боротьби з піратством
Телегрупи підпишуть із Нацполіцією меморандум щодо боротьби з піратством

«Захист прав інтелектуальної власності сьогодні є наріжним каменем у державі. Глибина проблеми спонукала і вітчизняних виробників медіапродукту, і іноземних партнерів об’єднатися в спільних зусиллях задля вирішення цієї проблеми на державному рівні, в тому числі на законодавчому. Піратство – це та проблема, яка об’єднує нас у питанні наведення порядку, в тому числі, й на медіаринку. Вона приносить, серед іншого, великі економічні проблеми. Тому з ініціативи організаторів і за участі широкої медіагромадськості на завтра заплановано проведення круглого столу на базі Нацполіції, в рамках якого буде підписаний відповідний меморандум про співробітництво, елементами якого будуть напрямки зі спільних дій, пов’язаних із подоланням цього явища, підготовка співробітників, проведення низки організаційних та практичних заходів, спрямованих на боротьбу з інтернет-піратством», – заявив Костянтин Бушуєв.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». За проголосували 230 народних депутатів. Він був зареєстрований 27 листопада 2015 року народними депутатами Миколою Княжицьким, Іриною Подоляк, Віктором Єленським і Сергієм Тарутою.

Підготовлений до першого читання текст цього закону був результатом об’єднання законопроектів № 3081 від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1 від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Групи Україна», Film.ua Group, Star Media, Pro TV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

Серед іншого, закон містить антипіратські норми. Зокрема, про те, що при порушеннях будь-якою особою авторського права і (або) суміжних прав у інтернеті суб’єкт цього права може звернутися до власника веб-сайту та (або) веб-сторінки з заявою про припинення порушень. Заявник звертається з такою заявою виключно за посередництвом адвоката, який ідентифікує заявника та підтверджує факт наявності в нього відповідних прав. Власник веб-сайту зобов’язаний не пізніше 48 годин з моменту отримання заяви унеможливити доступ до контенту, щодо якого подано таку заяву. В окремих випадках заявник має право звернутися безпосередньо до постачальника послуг хостингу з заявою про припинення порушень, допущених власником веб-сайту. Той, у свою чергу, має право самостійно унеможливити доступ до контенту, вказаного в заяві про припинення порушень. У відповідь власник сайту може звернутися до хостера з поясненням про причини відмови з його боку в блокуванні контенту. Якщо така відмова відповідає вимогам цього законопроекту, то хостер відновлює доступ до інформації на десятий робочий день з моменту надсилання заявнику копії повідомлення про відмову, якщо протягом цього часу заявник не надав йому документи, що підтверджують відкриття судового провадження про захист його прав на об’єкт (об’єкти) авторського права і (або) суміжних прав.

Під час голосування за закон у другому читанні Верховна Рада окремо розглянула низку поправок народних депутатів Олександра Данченка і Романа Семенухи до антипіратських норм законопроекту, відхилених або лише частково врахованих профільним комітетом (№ 166, № 274, № 402, № 430). Парламент не підтримав цих поправок.

Фото - www.huffingtonpost.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду