Голова Нацради не бачить суборенди «Інтера» НІСом

Голова Нацради не бачить суборенди «Інтера» НІСом

5 Вересня 2016
1609
5 Вересня 2016
16:06

Голова Нацради не бачить суборенди «Інтера» НІСом

1609
Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко не вбачає явища суборенди у співпраці телеканалу «Інтер» і компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє інформаційно-аналітичні програми для «Інтера». Про це він сказав у коментарі «Детектору медіа».
Голова Нацради не бачить суборенди «Інтера» НІСом
Голова Нацради не бачить суборенди «Інтера» НІСом

Телеканал «Інтер» неодноразово публічно заявляв, що не втручається в контент, вироблений НІСом («Подробности», «Подробности недели», «Новости», «Чорне дзеркало»), не має на них впливу і це взагалі не його зона відповідальності. На думку експертів Інституту масової інформації, це може свідчити про ознаки суборенди НІСом частот каналу «Інтер» для показу свого продукту.

Зокрема, виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк висловила думку, що інцидент з підпалом офісу НІСу 4 вересня можна було б упередити активнішими діями правоохоронців і Нацради, які могли би зняти напругу в суспільстві довкола редакційної політики «Інтера». «Наприклад, Нацрада мала би зайнятися питанням суборенди НІСом ефіру телеканалу “Інтер”», - вважає пані Романюк.

Юрій Артеменко заперечив явище суборенди: «Немає там суборенди. Це (НІС. – Ред) їхня («Інтера». – Ред.) продакшн-компанія. А так вони пояснюють, щоб відвести відповідальність. За будь-яке порушення, яке буде в ефірі каналу, буде каратися канал «Інтер», а не НІС. Вони можуть брати матеріали сторонніх виробників, у них можуть бути будь-які внутрішні угоди, але в нас є один ліцензіат – «Інтер». Суборенда каналу – це якби інший мовник мовив на цьому каналі. Якби на каналі «Інтер» ішов Новий канал, наприклад. А так це продакшн-студія, яка робить для них продукт, вони його розміщують в ефірі та несуть за нього відповідальність».

Нагадаємо, нещодавно керівниця Inter Media Group Ганна Безлюдна, коментуючи скандал з опублікованим листуванням представників новинного продакшну «Інтера» (НІС) з представницею органів так званої «ДНР», нагадала, що керівництво «Інтера» не має жодного стосунку до новин: «Я уже неоднократно заявляла, что к новостям руководство «Интера» никакого отношения не имеет. Эта ситуация возникла более двух лет, она закреплена юридически, документально, и ни я, ни кто-либо другой из руководства «Интера», не имеет к новостям никакого отношения. Я не управляю этими людьми, и не имею к ним никакого отношения, они сами принимают свои решения».

На фото - Юрій Артеменко

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду