«Радио Класс» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Бахмуті

«Радио Класс» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Бахмуті

21 Липня 2016
1807
21 Липня 2016
13:36

«Радио Класс» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Бахмуті

1807
20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала дозвіл на тимчасове мовлення до завершення антитерористичної операції на частоті 88,4 МГц у місті Бахмуті Донецької області ТРК «Арта плюс» із міста Ізюм Харківської області, яка мовить з позивним «Радио Класс».
«Радио Класс» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Бахмуті
«Радио Класс» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Бахмуті

Відповідні зміни Нацрада внесла до свого рішення від 18 грудня 2014 року «Про мовлення телерадіоорганізацій на території проведення антитерористичної операції».

Дозвіл видано на підставі висновків «Українського державного центру радіочастот» щодо можливості використання радіочастоти 88,4 МГц з потужністю передавача 0,1 кВт.

ТРК «Арта плюс» володіє ліцензіями на мовлення з позивним «Радио Класс» в Донецьку, Горлівці, Краматорську, Шахтарську, Макіївці, Костянтинівці Донецької області та Ізюмі й Куп'янську Харківської області. Але радіостанція змушена була припинити мовлення в окупованих містах Донбасу (Донецьку, Горлівці, Шахтарську й Макіївці) та перереєструватися з Донецька до Ізюма.

Нагадаємо, що протягом останніх півтора років Нацрада надала дозволи на тимчасове мовлення в зоні проведення антитерористичної операції 14 телеканалам і радіостанціям, які оформлені на дев'ять юридичних осіб-телерадіоорганізацій.

Після внесених Нацрадою 20 липня змін дозволами на тимчасове мовлення мовлення в зоні АТО володіють 15 телеканалів і радіостанцій, оформлених на 10 юридичних осіб-телерадіоорганізацій.

Найбільшу кількість тимчасових дозволів має Національна телекомпанія України (разом зі своїми Донецькою та Луганською філіями): 34 телевізійні та радіочастоти, на яких мовлять телеканали «UA: Перший», «ДоТБ», ЛОТ і радіостанції «Українське радіо», «Голос Донбасу», «Пульс ФМ». Утім, НТКУ та її філії ще не освоїли всі з цих частот.

Крім НТКУ тимчасові дозволи на 21 телевізійну та радіочастоту мають телеканали «1+1», 5 канал, «Україна», «Донбас», «Ірта», а також радіостанції «Громадське радіо», «Радіо 24», «Русское радио – Украина» і «Арта плюс».

18 липня Міністерство інформаційної політики оприлюднило власний законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення», яким пропонує узаконити поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів Нацради.

20 липня Нацрада погодила цей законопроект із зауваженнями. Зокрема, Нацрада пропонує, щоб тимчасове мовлення існувало лише на прикордонних з Росією територіях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду