Нацрада перевірить вимкнений «Зеонбудом» канал

23 Червня 2016
1565
23 Червня 2016
15:49

Нацрада перевірить вимкнений «Зеонбудом» канал

1565
23 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Вінтаж ТВ» (ТОВ «Корона санрайс»), який володіє місцем у загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-5 компанії «Зеонбуд».
Нацрада перевірить вимкнений «Зеонбудом» канал

Підставою для перевірки стали результати моніторингів за 6 і 25 травня, під час яких Нацрада зафіксувала відсутність мовлення каналу в МХ-5.

Також Нацрада планувала призначити і позапланову перевірку провайдера мультиплексу МХ-5 – ТОВ «Зеонбуд», але на прохання члена Нацради Сергія Костинського перенесла це питання на наступне засідання.

Власник телеканалу «Вінтаж ТВ» Андрій Карпій наголосив, що «Зеонбуд» не має права вимикати канал: «Якщо в нас є якісь розбіжності в наших господарських відносинах, це треба вирішувати, у тому числі в суді. Але приватна компанія не має права вирішувати питання про мовлення чи немовлення нашого каналу».

Нагадаємо, восени 2014 року телеканал «Вінтаж ТВ» купив харківський бізнесмен Андрій Карпій, якому належить холдинг «Перша українська радіогрупа» (радіостанції MFM, Best FM та супутниковий телеканал «ProВсе»). Незадовго до цієї покупки пан Карпій продав свої чотири радіокомпанії з мережею частот у 27 містах холдингу «Вести Украина» для запуску «Радио Вести».

1 квітня 2015 року «Зеонбуд» вимкнув «Вінтаж ТВ» та ще 10 телеканалів із цифрового ефіру у зв'язку з несплатою ними за надані послуги з розповсюдження цифрового сигналу. 11 червня 2015 року Нацрада оголосила «Зеонбуду» за це попередження. «Зеонбуд» увімкнув канали або одразу, або трохи згодом. Нацрада також перевіряла і відключених мовників і взяла результати перевірок до відома.

Між тим у квітні 2015 року «Вінтаж ТВ» отримав супутникову ліцензію, щоб мати змогу мовити поза мережею «Зеонбуду».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду