Нацрада зловила ATR на піратській трансляції фільмів і пожаліла

Нацрада зловила ATR на піратській трансляції фільмів і пожаліла

23 Червня 2016
1992
23 Червня 2016
15:34

Нацрада зловила ATR на піратській трансляції фільмів і пожаліла

1992
23 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки супутникового кримськотатарського телеканалу ATR (ТОВ «Телевізійна компанія “Атлант-СВ”»), призначеної за скаргами телеканалу СТБ і Нового каналу та вирішила не оголошувати попередження за виявлені порушення.
Нацрада зловила ATR на піратській трансляції фільмів і пожаліла
Нацрада зловила ATR на піратській трансляції фільмів і пожаліла

СТБ і Новий канал (телегрупа StarLightMedia) поскаржилися на піратський показ на каналі ATR фільмів «Королева бензоколонки» і «Кручений м'яч», виключні майнові права на які належать каналам групи StarLightMedia. 19 травня Нацрада призначила позапланову перевірку ATR.

Під час перевірки ATR не надав представникам Нацради жодних дозвільних документів для трансляції цих фільмів. Регуляторний орган констатував порушення каналом вимог законодавства, а саме – показ фільмів без отримання прокатних посвідчень.

На своє виправдання керівництво ATR пояснило, що допустило порушення у зв’язку з позаплановим екстреним перенесенням мовлення каналу з основної системи ефіру в Сімферополі на орендовану технологічну базу в Києві. І запевнило, що більше таке не повториться.

Нацрада вирішила взяти до відома наявність порушення та зобов’язала канал виправитися протягом місяця. Санкції регулятор вирішив не призначати.

Нагадаємо, що це вже не перша скарга телеканалів групи StarLightMedia на піратство з боку каналу ATR. У березні до Нацради з цього приводу вже звертався телеканал ICTV. Але тоді під час засідання Нацради директор-президент ICTV Олександр Богуцький попросив Нацраду не призначати позапланову перевірку ATR, бо отримав запевнення від каналу, що це більше не повториться.

На засіданні Нацради 19 травня, коли розглядалося питання про призначення перевірки ATR, керівник юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз повідомила, що канали ще не визначилися, чи будуть подавати на ATR до суду, оскільки в Україні дуже складно добитися виконання рішення суду. Вона додала, що канали вже зверталися до ATR зі скаргами і заявами про стягнення збитків, але не отримали відповіді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1992
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду