Запорізький цифровий телеканал змінив власників

Запорізький цифровий телеканал змінив власників

15 Червня 2016
3103
15 Червня 2016
17:54

Запорізький цифровий телеканал змінив власників

3103
9 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ПрАТ «Медіагруп нові проекти» (телеканал ВПТВ – «Вільний простір») на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 на п’яти частотах у Запорізькій області у зв’язку зі зміною власників і складу наглядової ради.
Запорізький цифровий телеканал змінив власників
Запорізький цифровий телеканал змінив власників

Раніше власниками запорізького регіонального цифрового телеканалу були троє громадян України – Володимир Буров (частка 30%), Лілія Єрьоменко (30%), Андрій Євченко (10%), і три краматорські підприємства – ПрАТ «Вестастрой» (10%), ПрАТ «Промстроймонтаж» (10%) і «Торговий дом Астрон» (10%).

Відтепер власником телеканалу ВПТВ стало київське ТОВ «Арт інфо», 10% якого належать гендиректору телеканалу і директору «Арт інфо» Сергію Затулі. Він у минулому був генеральним директором телеканалу К1 з медіагрупи «Інтер», а згодом – генеральному директору Федерації роботодавців медійної галузі. Решта 90% «Арт інфо» володіє кіпрська компанія «Марконіс лтд», кінцевим бенефіціарним власником якої в Єдиному державному реєстрі вказана громадянка України Олена Володимирівна Павелко з міста Бровари.

Членами наглядової ради замість Костянтина Машненкова, Надії Внукової та Михайла Мініна стали Олена Павелко, Наталія Ченчик і Валентин Гаврук.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року Нацрада не дозволила телеканалу ВПТВ змінити програмну концепцію і формат (зменшити обсяг програм власного виробництва і національного продукту, а формат зробити розважально-інформаційним з фільмопоказом замість інформаційно-просвітницького). Нацрада переоформила ліцензію каналу лише в частині зміни складу наглядової та редакційної рад і місцезнаходження.

Тоді ПрАТ «Медіагруп нові проекти» переїхало з Краматорська Донецької області до Києва (вул. Миколи Шпака, 3). При цьому студія каналу, як запевнили представники компанії, розташована в Запоріжжі, а в Києві працює топ-менеджмент.

Членами наглядової ради замість Дмитра Журавльова та Михайла Бурова стали Надія Внукова та Михайло Мінін, членом наглядової ради залишився Костянтин Машненков.

Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що компанія «Медіагруп нові проекти» раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»). Пан Артеменко також нагадав, що в Запоріжжі є два потужні місцеві телеканали - «Алекс» і ТВ-5. При цьому під час цифрового конкурсу, який проводила Нацрада попереднього скликання, ТРК «Алекс» залишилася без місця в мультиплексі, тоді як нова компанія з Краматорська, яка не мала досвіду мовлення, отримала цифрову ліцензію в Запоріжжі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду