detector.media
15.06.2016 17:54
Запорізький цифровий телеканал змінив власників
Запорізький цифровий телеканал змінив власників
9 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ПрАТ «Медіагруп нові проекти» (телеканал ВПТВ – «Вільний простір») на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 на п’яти частотах у Запорізькій області у зв’язку зі зміною власників і складу наглядової ради.

Раніше власниками запорізького регіонального цифрового телеканалу були троє громадян України – Володимир Буров (частка 30%), Лілія Єрьоменко (30%), Андрій Євченко (10%), і три краматорські підприємства – ПрАТ «Вестастрой» (10%), ПрАТ «Промстроймонтаж» (10%) і «Торговий дом Астрон» (10%).

Відтепер власником телеканалу ВПТВ стало київське ТОВ «Арт інфо», 10% якого належать гендиректору телеканалу і директору «Арт інфо» Сергію Затулі. Він у минулому був генеральним директором телеканалу К1 з медіагрупи «Інтер», а згодом – генеральному директору Федерації роботодавців медійної галузі. Решта 90% «Арт інфо» володіє кіпрська компанія «Марконіс лтд», кінцевим бенефіціарним власником якої в Єдиному державному реєстрі вказана громадянка України Олена Володимирівна Павелко з міста Бровари.

Членами наглядової ради замість Костянтина Машненкова, Надії Внукової та Михайла Мініна стали Олена Павелко, Наталія Ченчик і Валентин Гаврук.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року Нацрада не дозволила телеканалу ВПТВ змінити програмну концепцію і формат (зменшити обсяг програм власного виробництва і національного продукту, а формат зробити розважально-інформаційним з фільмопоказом замість інформаційно-просвітницького). Нацрада переоформила ліцензію каналу лише в частині зміни складу наглядової та редакційної рад і місцезнаходження.

Тоді ПрАТ «Медіагруп нові проекти» переїхало з Краматорська Донецької області до Києва (вул. Миколи Шпака, 3). При цьому студія каналу, як запевнили представники компанії, розташована в Запоріжжі, а в Києві працює топ-менеджмент.

Членами наглядової ради замість Дмитра Журавльова та Михайла Бурова стали Надія Внукова та Михайло Мінін, членом наглядової ради залишився Костянтин Машненков.

Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що компанія «Медіагруп нові проекти» раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»). Пан Артеменко також нагадав, що в Запоріжжі є два потужні місцеві телеканали - «Алекс» і ТВ-5. При цьому під час цифрового конкурсу, який проводила Нацрада попереднього скликання, ТРК «Алекс» залишилася без місця в мультиплексі, тоді як нова компанія з Краматорська, яка не мала досвіду мовлення, отримала цифрову ліцензію в Запоріжжі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY