Нацрада оголошує конкурс на чотири радіочастоти

Нацрада оголошує конкурс на чотири радіочастоти

28 Квітня 2016
2032
28 Квітня 2016
17:37

Нацрада оголошує конкурс на чотири радіочастоти

2032
28 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення оголосити конкурс на чотири радіочастоти та затвердила конкурсні умови.
Нацрада оголошує конкурс на чотири радіочастоти
Нацрада оголошує конкурс на чотири радіочастоти

На конкурс виставляються частоти 101,7 МГц (12 годин на добу) та 107,4 МГц (24 години на добу) у Верховині Івано-Франківської області, 100,6 МГц (12 годин на добу) у Косові Івано-Франківської області та 71,96 МГц (24 години на добу) у Солобківцях Хмельницької області.

Із цих частот дві (по 12 годин на добу) вилучено з ліцензії івано-франківської регіональної телерадіокомпанії РАІ, яка на останньому конкурсі Нацради отримала у Верховині та Косові інші частоти з цілодобовим обсягом мовлення; одна частота у Верховині – прорахована у квітні 2016 року за запитом Верховинської комунальної радіостанції, одна частота на Хмельниччині – залишилася з попереднього конкурсу, на якому були відсутні претенденти на неї.

Найближчим часом оголошення про проведення конкурсу буде опубліковано в ЗМІ. Заяви на участь у конкурсі прийматимуться з 6 червня по 5 липня, а підсумки конкурсу Нацрада має підбити до 3 вересня.

Від охочих мовити на цих частотах загальнонаціональних мовників вимагається розміщення соціально важливих програм і забезпечення цілісності мережі мовлення та програмного наповнення, а також рекомендується розміщення дитячих програм. Від охочих регіональних і місцевих мовників вимагається здійснення мовлення без ретрансляції, рекомендується розміщення інформаційних програм, не менше 50% ефірного часу яких присвячено місцевій (регіональній) тематиці), та розміщення дитячих програм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду