Нацрада передумала забороняти «Мир сериала»

Нацрада передумала забороняти «Мир сериала»

10 Березня 2016
2831
10 Березня 2016
12:42

Нацрада передумала забороняти «Мир сериала»

2831
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила не вилучати російський телеканал «Мир сериала» з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення.
Нацрада передумала забороняти «Мир сериала»
Нацрада передумала забороняти «Мир сериала»

10 березня Нацрада внесла зміни до свого рішення від 11 лютого 2016 року, яким «Мир сериала» в числі 15 російських телеканалів було вилучено з так званого «списку адаптованих каналів» і фактично заборонено для ретрансляції в Україні. Нагадаємо, що це рішення Нацради мало набрати чинності протягом місяця (тобто до 11 березня), і за цей час правовласники могли вжити заходів, щоб адаптувати контент до українського законодавства.

Голова Нацради Юрій Артеменко розповів, що «Мир сериала» - єдиний з мовників поінформував Нацраду, що вжив заходи для виконання українського законодавства про заборону деяких російських фільмів і серіалів та зняв з ефіру 23 фільми, а також вніс зміни до запланованих сіток мовлення. Що стосується виявленої в його ефірі забороненої на території України іноземної реклами, то канал запевнив Нацраду, що ця реклама була телемагазинами, спрямованими на німецьку аудиторію, а рекламувалися товари європейського виробництва.

Як відомо, українське законодавство (частина 9 статті 13 закону «Про рекламу») забороняє трансляцію й ретрансляцію реклами в програмах і передачах іноземних телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію держав – членів ЄС або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (Росія цю конвенцію не ратифікувала).

Втім, Нацрада вирішила, що пояснення каналу «Мир сериала» є достатніми та залишила його в «списку адаптованих каналів».

Член Нацради Сергій Костинський повідомив, що на найближче засідання Нацради буде винесено наступний пакет російських телеканалів, які порушують українське законодавство.

Нагадаємо, що 11 лютого Нацрада вилучила з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, телеканали «Совершенно секретно», «Кто есть кто», «Шансон-ТВ», «Парк развлечений», «Мир сериала», «Авто плюс», «Кухня ТВ», «КХЛ», «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боец», «Время: далекое и близкое», «Настоящее Страшное Телевидение» (НСТ) та «Сарафан».

Після повернення каналу «Мир сериала» до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, цей перелік міститиме 179 телеканалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду