Нацрада вдев’яте відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

Нацрада вдев’яте відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

29 Лютого 2016
1571
29 Лютого 2016
20:14

Нацрада вдев’яте відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

1571
25 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення удев’яте відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональним мовникам, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».
Нацрада вдев’яте відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій
Нацрада вдев’яте відмовила «112 Україна» в зміні програмних концепцій

Як і раніше, Нацрада мотивувала свої рішення тим, що внаслідок таких змін замість п'яти регіональних цифрових каналів в Україні було б легітимізовано створення ще одного загальнонаціонального цифрового ефірного телеканалу, тоді як понад 130 місцевих і регіональних мовників залишилися без цифрових ліцензій.

«Щомісяця до нас надходять заяви від компаній групи 112 Україна”. Цими заявами програмні концепції мають на меті привести у відповідність до програмної концепції супутникового каналу “112 Україна”», - нагадала заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

Представники компаній засідання Нацради традиційно проігнорували, а Нацраді вкотре не вдалося доставити кур’єрською службою офіційні запрошення компаній на засідання.

Протягом 2015 року Нацрада сім разів відмовляла п’яти компаніям з групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, а саме – 26 березня11 червня23 липня3 вересня26 жовтня27 листопада і 30 грудня. 28 січня 2016 року Нацрада відмовила їм увосьме.

Нагадаємо, що 3 вересня 2015 року Нацрада також вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ», кожне з яких має по три попередження та оштрафоване за невідповідність мовлення їхнім програмним концепціям. Штрафи компанії не сплатили та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій.

11 листопада 2015 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмови в зміні програмних концепцій п’яти регіональних мовників, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна».

1 лютого 2016 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо призначення позапланових перевірок групі компаній, що мовлять з логотипом «112 Україна».

16 лютого Нацрада виграла апеляцію у справі щодо оголошення попереджень у серпні 2014 та лютому 2015 року компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду