Нацрада зареєструвала радіо Міноборони «Армія FM» та замовила для нього прорахунок частот

Нацрада зареєструвала радіо Міноборони «Армія FM» та замовила для нього прорахунок частот

12 Лютого 2016
2933
12 Лютого 2016
11:02

Нацрада зареєструвала радіо Міноборони «Армія FM» та замовила для нього прорахунок частот

2933
11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала Центральну телерадіостудію Міністерства оборони України як суб’єкт інформаційної діяльності.
Нацрада зареєструвала радіо Міноборони «Армія FM» та замовила для нього прорахунок частот
Нацрада зареєструвала радіо Міноборони «Армія FM» та замовила для нього прорахунок частот

Вид діяльності суб’єкта – телерадіоорганізація, позивні – «Армія FM – Військове радіо».

На цьому ж засіданні Нацрада на запит Центральної телерадіостудії Міноборони замовила в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок частот в ФМ-діапазоні в трьох містах Донецької області (Артемівськ, Костянтинівка, Волноваха) та в Києві з потужністю передавачів до 2 кВт.

Зауважимо, що Центральну телерадіостудію Міноборони представляли військовий представник та відомий радіоменеджер Валерій Глейзер.

На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи планує Міноборони запускати власний телеканал, на кшталт російського телеканалу «Звезда», представник Центральної телерадіостудії Міноборони відповів, що наразі таких планів немає, але вони можуть змінитися.

Про плани створити в Україні військовий телеканал оголосив рік тому міністр інформаційної політики Юрій Стець. А нещодавно на круглому столі «Детектор медіа» щодо реформування універсальної програмної послуги була озвучена пропозиція наближеного до Юрія Стеця народного депутата Владислава Севрюкова, щоб майбутній телеканал Міноборони входив до складу універсальної програмної послуги.

Голова Нацради Юрій Артеменко тим часом повідомив, що до нього приходили радники міністра оборони разом з представниками одного з українських приватних телеканалів, який готовий змінити програмну концепцію, віддати своє мовлення в управління Міноборони, щоб на базі існуючого супутникового каналу створити телеканал Міноборони.

Як писав «Детектор медіа», Міністерство оборони України планує запустити військове радіо 1 березня. Радіостанція створюється за підтримки американської громадської ініціативи. Її цільовою аудиторією будуть військові. Радіо транслюватиметься поки що в зоні антитерористичної операції на FM-хвилях, а також його можна буде послухати в будь-якому місті через інтернет. Зокрема, планується використання FM-частот приватних радіостанцій, які не можуть ними користуватися у зв’язку з тимчасовою окупацією територій на Донбасі.

70% контенту становитиме музика. Також плануються ранкова програма на кшталт «польової пошти» і щоденні спеціалізовані програми - наприклад, бесіда з капеланом, бесіда з психологом, а ввечері – hard-talk із командуванням. Також планується випускати програми із корисними порадами для військових.

Штат команди працюватиме з Києва і складатиметься як військових, так і з цивільних. Радіостанцією керує майор Сергій Телетицький.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду