Стартувала передплатна кампанія «Укрпошти» на 2016 рік

Стартувала передплатна кампанія «Укрпошти» на 2016 рік

29 Вересня 2015
3378
29 Вересня 2015
10:43

Стартувала передплатна кампанія «Укрпошти» на 2016 рік

3378
Стартувала передплатна кампанія «Укрпошти» на 2016 рік
Стартувала передплатна кампанія «Укрпошти» на 2016 рік

28 вересня в усіх відділеннях «Укрпошти» розпочалося приймання передплати на періодичні друковані видання на 2016 рік, яка триватиме до 16 грудня. Про це повідомила прес-служба підприємства.

 

«Укрпошта» нагадує, що приймання передплати на газети та журнали здійснюється в усіх операційних залах поштамтів, центрів поштового зв'язку, у пунктах приймання передплати, а також безпосередньо листоношами на доставних дільницях.

 

Споживачі можуть передплатити видання як загальнодержавної сфери розповсюдження, так і зарубіжні. Вітчизняні передплачуються за Каталогом видань України на 2016 рік, а зарубіжні на окремих умовах за встановленими конкретними термінами: на видання, позначені двома зірочками (**) - до 28 жовтня 2015 року; на видання адресної системи експедирування, крім видань, позначених двома зірочками (**) - до 7 грудня 2015 року; на видання карткової системи експедирування - до 11 листопада 2015 року.

 

Також під час передплатного періоду в Головпоштамтах всіх обласних центрів України будуть проводитися Дні передплатника, в які клієнти, передплативши потрібне видання отримають бонуси за передплату, а також зможуть поспілкуватися з представниками редакцій.

 

Нагадаємо, 20 серпня Міністерство інфраструктури України затвердило нові підвищені тарифи на передплату та доставку друкованих видань, які наберуть чинності з 1 січня 2016 року. Проти нових тарифів протестують Національна спілка журналістів України, Українська асоціація видавців періодичної преси, Асоціація незалежних регіональних видавців України, вимагаючи їх перегляду.

 

Тарифи на доставку газет розраховано для газет формату А3 обсягом 4 шпальти. Тариф на доставку одного примірника такої газети підвищено на 56,1% до 26,28 копійок для регіональних і загальнодержавних видань, на 67,9% - до 21,39 копійок для обласних та на 72,4% до 19,26 копійок для місцевих і районних видань.

 

Для видань іншого формату й обсягу застосовуються коефіцієнти, унаслідок чого подорожчання ще суттєвіше - різницю тарифів детально проаналізував у матеріалі на «Детектор медіа» член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси Сергій Чернявський. За його розрахунками, для більшості видання подорожчання становитиме від 72,4% до 121,2%.

 

Тарифи на доставку журналів розраховано за кожні повні або неповні 50 г ваги. Тариф на доставку кожних повних або неповних 50 г ваги збільшився на 55% до 105,12 копійок для регіональних і загальнодержавних видань, на 67,9% до 85,56 копійок для обласних та на 72,4% до 77,04 копійок для місцевих і районних видань. У разі збільшення ваги журналів застосовуються коефіцієнти, через що подорожчання стає більш суттєвим.

 

Водночас ДП «Укрпошта» обґрунтувало необхідність підвищення цін на послуги зростанням цін на товари, послуги, енергоносії, освітлення та опалення за останній рік. Перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер обґрунтував зростання тарифів тим, що «видання газет і журналів давно втратило свою соціальну функцію і є видом підприємницької діяльності, а їх власники зацікавлені в отриманні максимального прибутку».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду